Acasa Diverse Google Maps sau Pagini Aurii pe smartphone

Google Maps sau Pagini Aurii pe smartphone

by Dragos Schiopu

Eu cred ca Google Maps este una dintre cele mai tari aplicatii pentru un smartphone si ca oricine ar trebui sa o aiba instalata si, mai ales, ar trebui sa stie sa o foloseasca.

De ce? Pentru ca Google Maps sau Harti cum apare pe dispozitivul meu smartphone, este un fel de Pagini Aurii pe mobil.

Am aflat astazi si am testat imediat. In cautarea pe Google Maps nu gasesti doar rute si trasee, ci si recomandari de locatii, restaurante, supermaketuri, dar si numere de telefon ale acestora si program de functionare (nu pentru toate locatiile, inca). Spre exemplu, am incercat sa ii spun restaurant chinezesc si m-a dus in Bucuresti, in conditiile in care eu sunt in Ploiesti, asa ca i-am spus (prin comanda vocala din colt, dreapta sus) Dim Sum, si pe loc mi s-a oferit adresa si distanta pana la restaurantul Dim Sum din Ploiesti. Si posibilitatea de a apela acest restaurant, de a citi recenzii, de a vedea fotografii de la fata locului. Am ales sa sun si mi s-a afisat numarul de telefon. Foarte tare, nu?

dim sum ploiesti

numar dim sum
Am testat apoi cu Teatrul Toma Caragiu dar si cu alte locatii din Ploiesti.

E miezul noptii si savurezi o caserola de inghetata. Brusc apare o durere de masea, iar in cutia de medicamente din casa nu ai nicio pastila care sa te ajute. Deschizi Google Maps si tastezi sau rostesti farmacia Dona sau orice alta farmacie unde ai un card de fildelitate. Ti se vor afisa farmaciile din zona dar si programul lor, pentru ca te intereseaza una cu program non-stop. Afli adresa, o salvezi (ai nevoie de ea dupa ce suni la taxi) si apoi tastezi in Google Maps „taxi”. Se afiseaza o lista de companii de taxi, alegi una cu care mergi de obicei, apesi apeleaza si comanzi unul. Dupa ce te-ai urcat, intri pe profilul tau, asa cum am exemplificat mai jos, alegi din locatii salvate cea de care ai nevoie si oferi adresa soferului.
Simplu si util nu?

farmacie dona

profil google maps

profil google maps2

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Mihai Cristea 05-06-2015 - 19:47

Buna Florentina,

E foarte adevarat ce ai descris. Ceea ce nu se stie sau se stie de catre putini utilizatori ai Google Maps este ca datele sunt furnizate periodic de Pagini Aurii ( brand detinut de catre FCR Media On Line ) catre Google, pe baza de contract / parteneriat. Toate cele bune ! Mihai

Florentina 05-06-2015 - 20:58

Buna! Cat de tare, eu am facut asocierea fara sa am cunostinta de acest parteneriat! Multumesc pentru informatie! Toate cele bune si tie!! Florentina

Comentariile sunt inchise.