Acasa Computere Rezumat de la prezentarea Windows 10: Vezi cu ce noutati vine acesta

Rezumat de la prezentarea Windows 10: Vezi cu ce noutati vine acesta

by Dragos Schiopu

Astazi a fost o zi mare in mediul IT deoarece astazi cei de la Microsoft au prezentat noul lor sistem de operare si anume Windows 10. Pentru ca stiu ca multi dintre cititorii nostri sunt doresc sa afle cu ce noutati va veni Winodws 10 asa ca in acest articol voi incerca sa prezint principalele lucruri despre care s-a vorbit in cadrul prezentarii.

windows10-logo

Skype va functiona mai bine pe telefoane si tablete

Unul dintre primele aspecte prezentate la Windows 10 a fost acela ca Skype va functiona mai bine pe telefoane. Acest lucru va fi posibil deoarece atunci cand ai la dispozitie o retea de date mai buna, telefonul se va conecta automat la acea retea astfel incat sa obtinem o experienta mai buna a folosirii programului Skype.

Windows 10 va veni cu Word, Excel si PowerPoint

O alta noutate este aceea ca sistemul de operare Windows 10 pentru telefoane si tablete va veni cu mult prea cunoscutul pachet de programe Word, Excel si PowerPoint incluse.

Va fi mai usor sa continuam o activitate de pe telefon pe calculator

In cazul in care ambele dispozitive vor fi dotate cu acelasi sistem de operare, vom putea continua de exemplu o prezentare PowerPoint inceputa pe telefon in timp ce ne aflam in drumul spre casa, pe calculator astfel incat sa nu pierdem nici macar un singur minut din timpul de care dispunem.

De asemenea vor exista o serie de aplicatii comune pe care le vom regasi atat pe sistemul de operare pentru desktop cat si pe cel pentru dispozitivele mobile.

Sistemul de operare va fi gratuit

Se pare ca cei care au cumparat deja Windows 7, Windows 8.1 Phone sau Windows 8.1 vor beneficia de update-ul la versiunea 10 in mod gratuit. Totusi acestia vor trebui sa plateasca dupa primul an de utilizare al sistemului de operare.

Cortana a fost imbunatatita

Daca nu stiati atunci Windows 10 va dispune de o asistenta pe nume Cortana care ne putea facilita munca la calculator. Aceasta a invatat 7 limbi noi si are capacitatea de a imita vocea utilizatorilor. In functie de activitatea pe care o ai la calculator aceasta te va cunoaste din ce in ce mai bine iar mai apoi va fi capabila sa deschida diferite documente sau chiar sa trimita un mail.

De asemenea Cortana va putea chiar sa faca rezervari la restaurante sau chiar va putea cumpara bilete de avion.

Totusi daca dorim ca asistenta Cortana sa nu afle diferite informatii despre noi putem seta ceea ce sa memoreze si ce nu, asta din motive de securitate.

Microsoft a pus accent pe securitate

Din spusele oficialilor Microsoft, Windows 10 se doreste a fi cel mai bun sistem de operare al companiei la capitolul securitate. Aceasta este insa o declaratie facuta dupa ce dezvoltatorii au primit mai multe feedback-uri astfel incat putem spune ca este un argument destul de bun pentru a-i crede.

Pe telefoane acestia au incercat sa imbine functia SMS cu apelul Skype

Microsoft au prezentat sistemul de operare pe un Lumia 1520. Nu se vad mari diferente la capitolul design intre versiunea desktop si cea pentru mobil. Un aspect interesant este acela ca utilizatorii vor putea raspunde unui mesaj SMS prin intermediul unui mesaj Skype. Eu cred insa ca aceasta optiune va crea putina confuzie printre utilizatori.

Outlook a fost imbunatatit

Imbunatatiri a primit si programul Outlook, folosit de catre utilizatori pentru a primi si a trimite email-uri. Acesta are un aspect nou precum si functii noi care sunt insa imprumutate de la Google.

One Drive va fi sincronizat mai bine

In ceea ce priveste stocarea fotografiilor, One Drive a fost si el imbunatatit. Astfel acum daca vei face o poza cu telefonul mobil aceasta va putea fi accesata si pe PC. De asemenea fotografiile din One Drive vor primi in mod automat imbunatatiri.

Avem din nou butonul de start

Dupa ce a fost scos din sistemul de operare Windows 8, Microsoft a primit foarte multe critici. Astfel se pare ca s-au invatat minte iar acum Windows 10 dispune iarasi de butonul foarte iubit de catre utilizatorii sistemului de operare al celor de la Microsoft.

windows-10-start

Internet Explorer nu va disparea

Nu cred ca va faceati foarte multe griji in legatura cu acest aspect insa se pare ca Internet Explorer nu va lipsi de pe sistemul de operare Windows 10. Totusi noutatea consta in noul browser Spartan despre care am mai vorbit aici pe blog. Acesta se pare ca va functiona perfect intr-o stransa legatura cu Cortana.

In ceea ce priveste browserul Spartan, acesta ofera posibilitatea luarii de notite chiar pe paginile web folosindu-se doar tastatura si mouse-ul sau degetul in cazul dispozitivelor mobile. De asemenea paginile dorite pot fi distribuite foarte usor pe sistemul de operare. De asemenea paginile pot fi stocate foarte usor pentru a fi accesate mai apoi cand nu avem o conexiune la internet.

Noutati legate de Xbox One

Aplicatia Xbox pentru Windows 10 a primit noi imbunatatiri. De exemplu utilizatorii o vor putea folosi pentru a lua legatura cu prietenii de pe Xbox care folosesc consola. De asemenea jucatorii de pe PC vor putea juca impreuna jocuri cu cei de pe Xbox One. In ceea ce priveste streamingul, acesta va putea fi facut pe orice dispozitiv cu Windows din casa.

Totodata aplicatia va putea fi folosita pentru a accesa videoclipurile de pe Xbox Live.

Daca folosim aplicatia pentru a ne juca de pe PC vom putea inregistra videoclipuri cu ajutorul acestei aplicatii printr-o simpla comanda: Windows + G.

A fost anuntat DirectX 12

Se pare ca vestile bune continua pentru gameri deoarece programul DirectX 12 va putea rula jocurile cu 50% mai bine decat versiunea precedenta.

Microsoft prezinta un display de 84 de inch

O alta noutate marca Microsoft este Microsoft Surface Hub, un display cu computer integrat care poate fi folosit pentru a realiza diferite prezentari. Utilizatorii pot scrie direct pe el.

surface hub

Windows Holographic

O alta noutate este Windows Holografic, tehnologie marca Microsoft ce imbina realitatea virtuala cu cea reala. Mai exact este vorba despre niste ochelari care proiecteaza diferite holograme. Acestuia ruleaza la randul lor sistemul de operare Windows 10 si functioneaza cu ajutorul unei placi grafice si a unui procesor holografic. Nu este necesar sa fim in preajma unui PC pentru a folosi PC si avem posibilitatea de a interactiona chiar si jocuri.

 

holographic

 

Evenimentul poate fi urmarit live pe siteul oficial Microsoft.

s-ar putea sa-ti placa