Acasa Tehnologie iOS a depasit Android la vanzari in America

iOS a depasit Android la vanzari in America

by Dragos Schiopu

Potrivit unui studiu de analiza a celor de la Kantar Worldpanel ComTech, iOS a depasit Android in America cu doar 0.1%, pentru dispozitivele vandute in ultimele 3 luni.

La doi ani dupa ce a cazut in spatele Android, iOS a recastigat cota de piata pentru produsele vandute in America. Topul celor mai vandute telefoane in America, este:

  1. Iphone 6
  2. Samsung Galaxy S5.

iOS detine 47.7 % din produsele vandute in America, cresterea majora s-a simtit doar in luna decembrie, in perioada vacantei de iarna. Diferenta dintre iOS si Android este de doar 0.1%, Android avand o cota de piata de 47.6%. In Marea Britanie, Apple a castigat peste 13.1% din cota de piata a produselor vandute.

Din China vin vestile bune pentru Apple. Chiar daca Xiaomi a vandut cele mai multe telefoane, Apple a reusit sa isi creasca cota de piata de la 19% la 21.5%.

Doar cu un an in urma, Android a avut o cota de piata de 50.6% comparativ cu 43.9% pentru iOS.

Intre timp, Kantar a raportat ca, in Europa, cota de piata a Android a scazut cu 3.8%, fata de anul trecut. Cota de piata, actuala, a Android este de 66.1%. Italia este singura tara in care Android a castigat cota de piata.

Dupa un an de scadere a vanzarilor pentru dispozitivele Samsung, Samsung se pregateste sa dezvaluie noul Samsung Galaxy S6, la Mobile World Congres din Barcelona. Evenimentul este desfasurat pe cursul a 4 zile, 2-5 martie 2015.

Microsoft detine doar 3.8% din cota de piata, pentru produsele vandute cu sistemul de operare Windows Phone. Cu o scadere de 0,5%, fata de anul anterior. Microsoft incearca sa isi creasca cota de piata cu un nou update pentru dispozitivele cu Windows Phone, Windows 10, care va fi disponibil pe orice dispozitiv care dispun de versiunea Windows Phone 8.1. Update-ul la Windows 10 este gratuit.

Nici Blackberry nu o duce foarte bine, cota de piata pentru BlackBerry a fost de doar 0.3%, cu o scadere de la 0.4% fata de anul anterior.

Iar ultimul loc este ocupat de dispozitivele din categoria altele, care au o cota de piata de doar 0.6%

 

s-ar putea sa-ti placa