Acasa Telefoane Windows 10 pentru smartphone

Windows 10 pentru smartphone

by Dragos Schiopu

Windows 10 pentru tablete si telefoane mobile a fost lansat pe 21 ianuarie si este numele oficial pentru update-ul major al dispozitivelor Microsoft Lumia (anterior Nokia), si va veni ca upgrade gratuit pentru cei care au Windows Phone 8.1.

Versiunea nu este una finala, va fi una de teste (beta). Vestea buna este ca, atunci cand se lanseaza versiunea finala, utilizatorii vor avea un an la dispozitie sa faca update-ul gratuit, de pe dispozitivele cu Windows Phone 8.1.

Majoritatea telefoanelor Nokia existente au primit update-ul la Windows Phone 8.1, deci nu va fi nici o problema, update-ul va fi disponibil si pe dispozitivele Nokia.

Primul telefon care va rula Windows 10 va fi Microsoft Lumia 940, care va fi lansat prima data in UK la pretul de 435 lire. Principalele specificatii ale telefonului Lumia 940 sunt: 3 GB Ram, Gorilla Glass, Snapdragon805 2.7 GHz. Lumia 940 va fi disponibil in variante de 32, 64 si 128 GB memorie interna.

Lumia Camera

Va deveni aplicatia oficiala pentru toate telefoanele Lumia cu sistem de operare Windows 10. Daca nu utilizati un telefon Microsoft Lumia se pot observa modificari la aplicatia de fotografiat.

Lumia Camera vine cu urmatoarele caracteristici: video 4k, Rich Capture cu Auto HDR, Ecran Glance.

Aplicatia Fotografii

Fotografiile facute din Windows 10 vor fi sincronizate automat pe OneDrive. Se creeaza automat albume si se imbunatateste fotografiile facute prin eliminarea ochiilor rosii.

Fotografiile duplicate vor fi eliminate automat si se va pastra doar una.

Tastatura

Tastatura va fi tot World Flow din Windows Phone 8.1, doar cu mici imbunatatiri. Tastatura poate fi redimensionata si mutata in orice parte a ecranului, pentru confortul degetelor si pozitia corecta a telefonului.

Browser-ul Spartan

In Windows 10, browser-ul Internet Explorer ar putea fi inlocuit de browser-ul Spartan. Browser-ul Spartan se gaseste pe Windows 10 pentru dispozitive desktop. Nu sunt informatii concrete despre acest aspect.

Momentan in Romania a fost lansat doar un telefon din gama Microsoft Lumia, Microsoft 535 Lumia disponibil in 2 variante: Dual Sim si Single Sim. Pretul pentru ambele variante este de 569.99 Lei.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.