Acasa Tehnologie Interviu cu Edi Tecsan – fondatorul GamesLine.ro

Interviu cu Edi Tecsan – fondatorul GamesLine.ro

by Dragos Schiopu

Salutari dragi cititori! Astazi v-am pregatit ceva mai special, il am „invitat in platou” pe Edi Tecsan, fondatorul GamesLine.ro si Pro Strategy Group.

Inainte de a trece la interviul propriu zis trebuie sa mentionez ca Pro Strategy Group este compania care administreaza magazinul online GamesLine.ro. Iar daca pana acum n-ati auzit de GamesLine, sunt sigur ca v-ati prins ce comercializeaza. Da! Jocuri!

Dar sa trecem la chestii mai serioase, cum ar fi interviul.

Edi Tecsan

Ioan: Salut Edi! Inainte sa incep atacul cu intrebari, vreau sa iti multumesc pentru timpul acordat.

Edi: Chiar n-ai pentru ce, sunt bucuros ca te-ai gandit la noi.

I: Stiu ca in perioada asta ati fost extrem de ocupati, au fost o multime de lansari si au circulat nume destul de mari. Care a fost cea mai incarcata zi de lansare pe care ati avut-o pana acum?

E: Desi in perioada 19-21 septembrie 2012 au fost doua, de fapt trei lansari importante (pentru ca primele copii WoW Mists of Pandaria au fost expediate catre clientii nostri de pe 21 ☺) PES 2013 si F1 2012 cea mai mare lansare ramane Diablo III.

I: Pirateria pe partea software (in Romania) este considerabil mai mare decat in alte tari. Poate acest lucru este datorat si accesibilitatii mult mai mici la soft fata de filme si muzica. Cat de mult au crescut vanzarile de jocuri in ultimii ani?

E: Din punctul nostru de vedere din martie 2010, cand am lansat GamesLine.ro, cresterea este continua 2011 vs 2010 de 60% iar prognoza pentru 2012 indica 35% pe plus, raportata la 2011. In Romania, estimarea pentru 2012 tinde catre 8 milioane de EUR.

I: Am putea spune ca este accesibilitatea ii determina pe romani sa cumpere sau toate chestia este de mentalitate?

E: Parerea mea este ca procentele se impart, in Romania este evidenta scaderea puterii de cumparare dar sunt cazuri suficiente de conservatorism, gen asa ne-am obisnuit…

I: Piata consolelor a crescut incredibil de mult in ultimii ani. Care sunt trendurile in momentul de fata? Oamenii sunt mai inclinati sa cumpere jocuri pentru PC sau invers?

E: Daca in 2010 ponderea vanzarilor de jocuri pentru PC era de 68%, in 2012 prognoza ne arata o scadere spre 38-40%. PS3-ul si Xbox-ul au luat amploare iar jocurile pentru PS2, PSP, WII si NDS se afla pe un trend descendent.

I: Mai am o intrebare legata de preferinte. Care sunt genurile de jocuri cele mai solicitate? Personal iubesc RPG-uri si jocurile de strategie.

E: In prima jumatate a anului, Simulatoarele, RPG-urile si jocurile de tip Action detineau 61% din portofoliu iar Strategia, Fight-ul si Shooter-ul aproximativ 30%.

I: Am spus la inceputul interviului ca ati fost destul de ocupati. Au fost lansate PES2013, F1-12, Borderlands 2 si cel mai important titlu, Mists of Pandaria. Sunt extrem de curios ce asteptari aveti in materie de vanzari pentru noului expansion de la Blizzard pana la sfarsitul anului.

E: Sincer, noul expansion World of Warcraft cred ca va fi departe de Cataclysm, mi-as dori sa fiu contrazis de rezultate

I: In opinia mea, piata este destul de mica si inca imatura in Romania. In ce actiuni si campanii se implica GamesLine in vederea promovarii jocurilor pe piata si atragerii clientilor catre original?

E: Am lasat agresivitatea pe seama concurentei ☺. Recomandarile clientilor, micile sponsorizari si alte canale online de promovare sustin activitatea. Pentru perioada urmatoare pregatim cateva actiuni de marire a brand awareness-ului.

I: Si ca sa trec la chestii mai serioase, am sa te intreb acum ceva ce trebuia sa fac la inceput. Cine este Edi Tecsan mai exact? Ce pasiuni are? Ce jocuri ii plac si de ce a ales sa infiinteze GamesLine?

E: Edi Tecsan iese rar in fata, el are colegi care isi cunosc suficient de bine job-urile si actioneaza in consecinta, ei sunt cei care “misca” GamesLine-ul. Edi Tecsan mai este implicat in GamersClub.ro si alte proiecte care nu au tangenta cu gaming-ul. Pasiuni… hmmm, m-ai prins aici, imi place pescuitul dar daca ziua ar avea 26 de ore… as rezerva doua pentru asta ☺.
GamesLine.ro a aparut pentru ca la momentul respectiv magazinele online care vindeau jocuri nu-si respectau clientii, faceau promisiuni fara acoperire.

I: Cate persoane are echipa GamesLine si ce preferinte in materie de jocuri au?

E: Echipa numara 5 membri permanenti si in rest colaboratori, care au facut ca doi ani consecutiv GamesLine.ro sa obtina premiul 1 la categoria IT&C @ Gala Premiilor eCommerce editiile 2010 si 2011, speram ca in acest an sa ne bucuram din nou.

I: Digipedia Vs GamesLine la CS. Cine castiga?

E: Ne place Fair Play-ul extrem ☺, Digipedia is the Winner.

I: Asta a fost tot. Iti multumesc din nou pentru timpul acordat si sper ca te-ai bucurat de invitatia noastra. Daca doresti sa le spui ceva cititorilor nostri, acum este ocazia.

E: Digipedia.ro este o publicatie cu potential, are nevoie de o comunitate mai mare. Merita sprijinul nostru, al cititorilor. Fiti duri in comentarii pentru o dezvoltare sanatoasa.

Nu as fi prea sigur de pronosticul facut de Edi privind Digipedia Vs Gamesline, insa merita incercat intr-o zi. Sper sa gasiti interviul acesta la fel de interesant pe cat gasesc eu ofertele de la Gamesline.ro. Daca aveti comentarii si alte intrebari va rog sa le puneti mai jos.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Haotik 24-09-2012 - 10:42

Daca joc eu pierzi sigur :)) Eram bun la Quake 3 dar CS-ul mi s-a parut intodeauna cam ciudat ca eu trag de 10 ori intr-un adversar si intre timp se intoarce un singur glont si am murit, asa ca-s cam ofticat pe jocul asta si zic mereu ca nu e corect :))

Mihai Ioan 24-09-2012 - 11:24

Tinteste capul si castigam. :))

Comentariile sunt inchise.