Acasa Diverse Copilul si Jucariile

Copilul si Jucariile

by Dragos Schiopu

Copiii, inca de la varste foarte fragede, se refugiaza, bineinteles in joc si in joaca, isi creeaza spatii imaginare, lumi in care ei sunt eroi si printese, se lupta cu tot felul de creaturi imaginare, si astfel, spiritul ludic este alimentat si de prezenta jucariilor si alegerea facuta de dumneavoastra.

Cu alte cuvinte, dvs. ca si parinti sunteti responsabili de dezvoltarea fizica, mentala a copilului, de modul in care isi dezvolta creativitatea si spiritul imaginativ. Jucariile au rolul de a dezvolta inteligenta, sentimentele si imaginatia copiilor, insa acest lucru nu inseamna ca toate jucariile sunt potrivite pentru micutul tau.

Indeosebi, pe piata jucariilor din Romania au aparut tot felul de jucarii din ce in ce mai ieftine pe fondul crizei economice, care, bineinteles ca v-ar tenta sa le cumparati. Dar foarte multe jucarii sunt periculoase pentru micutul dvs. si pentru dezvoltarea sa de-a lungul timpului. Va intrebati cum puteti evita aceste jucarii periculoase si cum va puteti da seama ce jucarie va pune in pericol sanatatea prichindelului?

In primul rand, sunt jucariile foarte ieftine, asa-zisele chinezarii, care sunt foarte mici sau au in componenta lor piese foarte mici care, o data dezmembrate si inghitite de catre copil, pot produce o adevarata tragedie.

In al doilea rand, jucariile ascutite, precum sabii sau jocurile de darts care va pot rani copilul, jucarii care se pot sparge sau crapa in orice moment, cele cu sfori sau sarme pe care prichindelul le poate pune in jurul gatului sau jucariile cu puf sau par care sunt preferatele fetitelor, insa unele dintre acestea pot pune in pericol sanatatea copilului.

Mai mult, specialistii considera ca este o greseala sa achizitionati jucarii care imita fructele sau legumele pe care obisnuiti sa i le dati la masa. Intr-o clipa de neatentie acesta poate musca din ele si poate inghiti bucati din acestea.

s-ar putea sa-ti placa