Acasa Tehnologie Instagram a depasit Twitter ca numar de utilizatori

Instagram a depasit Twitter ca numar de utilizatori

by Dragos Schiopu

„O fotografie face o mie de cuvinte” ar putea fi sloganul oficial cu care poate fi anuntat ca Instagram a depasit Twitter din punct de vedere numar de utilizatori.

instagram

Instagram, aplicatia foto a Facebook, a anuntat zilele trecute ca a ajuns la 300 de milioane de utilizatori lunar, ceea ce inseamna ca a depasit Twitter, aceasta din urma avand la sfarsitul lunii septembrie 284 milioane de utilizatori.

Facebook ramane insa in continuare cea mai mare retea sociala din lume, cu 864 milioane utilizatori activi zilnic.

‘In ultimii patru ani, ceea ce a inceput ca doi prieteni, cu un vis, a devenit o comunitate mondiala care schimba peste 70 de milioane de fotografii si fișiere video in fiecare zi’, a declarat directorul Instagram, Kevin Systrom. Acesta a precizat ca in zilele urmatoare Instagram va introduce o serie de etichete verificate, care vor garanta autenticitatea conturilor celebritatilor, atletilor si marcilor. In acest fel, conturile identificate ca fiind false vor putea fi sterse definitiv.

In 2012, Instagram a fost cumparata de reteaua de socializare Facebook pentru un pret de 715 milioane de dolari. Initial pretul a fost stabilit la un miliard de dolari, insa Facebook a platit diferenta de pret cu actiuni proprii, a caror valoare a scazut intre timp.

Desi pretul platit atunci de Facebook a fost considerat de unii prea mare, intre timp cresterea Instagram s-a accelerat, iar Facebook a inceput sa profite de divizia sa prin plasarea de mesaje publicitare. Cu siguranta ca Instagram nu va ajunge niciodata sa depaseasca Facebook din punct de vedere numar de utilizatori, cel putin asta este parerea mea, dar aplicatia va continua sa creasca si sa devina tot mai populara, iar imbunatatirile si functiile suplimentare sigur nu vor intarzia sa apara.

Spre exemplu, Twitter a anuntat oficial in luna septembrie ca va oferi, in viitorul apropiat, posibilitatea de cumparaturi online direct din interfata retelei de socializare, mai multe detalii aici. Daca Instagram va dori sa pastreze avansul, ar fi interesant sa implementeze un sistem de shopping online de asemenea.

s-ar putea sa-ti placa