Acasa Computere Un calculator Apple 1 a fost vandut pentru 365.000 de dolari

Un calculator Apple 1 a fost vandut pentru 365.000 de dolari

by Dragos Schiopu

Un calculator Apple 1 complet functional, vandut de fondatorul companiei Steve Jobs din garajul parintilor sai in 1976 pentru 600 de dolari, a fost adjudecat joi (11 decembrie a.c.) pentru suma de 365.000 de dolari la o licitatie organizata de casa Christie’s, transmite Reuters, citat de Agerpres.

calculator Apple 1

Potrivit Christie’s, acesta este singurul calculator despre care exista documente care sa ateste ca este un calculator vandut personal de Steve Jobs unei persoane din Los Altos, California. In prezent se estimeaza ca exista mai putin de 50 de calculatoare Apple 1, din cele cateva sute care au fost produse, de aici si pretul foarte ridicat la care s-a ajuns cu licitatia produsului.

Si daca noua ni se pare ca suma este mare, cei de la casa Christie’s se asteptau la mai mult de atat, mai exact o suma intre 400.000-600.000 de dolari. In luna octombrie a acestui an, organizația Henry Ford a platit 905.000 de dolari pentru un calculator Apple 1, care nu avea documentatia care sa-l lege direct de Steve Jobs. De aici si asteptarile celor de la Christie’s, mai ales ca ei aveau si actele pentru originalul calculator Apple 1.

Apple I a fost asamblat de co-fondatorii firmei, Steve Jobs si Steve Wozniak, in garajul parintilor lui Jobs. Nu avea nici monitor, nici tastatura, ci numai circuitul suport principal al elementelor esentiale ale calculatorului.

Foto: (c) onlineonly.christies.com

s-ar putea sa-ti placa