Acasa Tehnologie In curand poti face cumparaturi si pe … Twitter

In curand poti face cumparaturi si pe … Twitter

by Dragos Schiopu

Twitter introduce functii comerciale si activeaza butonul „Buy” pentru utilizatorii sai, astfel acestia din urma vor putea cumpara bunuri si servicii direct din interfata retelei de socializare. Astfel, serviciul va avea o prezenta si in domeniul comercial. Initiativa este una destul de serioasa, compania punand la punct o infrastructura de plati avansata si securizata.

buy twitter-640

Companiile pot acum, pe langa promovarea produselor pe Twitter, sa adauge si butonul „Buy” sub articolul publicat. Astfel, utilizatorii pot cumpăra produsele printr-o simpla apasare de buton. Pentru a realiza cumparaturi rapide de pe Twitter este necesara adaugarea detaliilor personale la contul de socializare. Acestea vor fi completate in noua sectiune a contului personal „Payments and Shipping” (sectiunea stocheaza informatii despre cardul de credit si adresa de livrare).

Plata se face prin intermediul Twitter, informatiile despre card ramanand in posesia retelei de socializare. Comerciantul primeşte doar banii si adresa de livrare odata cu inregistrarea comenzii. Evident, Twitter nu a dezvaluit metodele de siguranta implementate pentru a proteja aceste informatii, insa foloseste propriile servere pentru a securiza datele de pe conturi si nu apeleaza la companii terte.

Interesant este faptul ca inca nu apare si nu este implementat, asa cum ar trebui pe o retea de socializare cum este Twitter, un mesaj automat care sa anunte pe fluxul de stiri personal shopping-ul facut si nici nu exista o optiune dedicata in cazul in care doresti sa faci publica experienta sau achizitia. Va trebui sa postezi manual despre asta, cel putin deocamdata.

Butonul Buy va incepe sa apara pe Twitter in saptamanile urmatoare, actualizarea fiind activata treptat pentru utilizatori.

http://youtu.be/dEGk5LRumJM

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Maryan 15-09-2014 - 18:46

Pe Twitter??? De parca nu ar fi fost destule site-uri de pe care puteti face cumparaturi…

Comentariile sunt inchise.