Acasa Tehnologie Folosirea la volan a lui Google Glass poate fi interzisă prin lege

Folosirea la volan a lui Google Glass poate fi interzisă prin lege

by Dragos Schiopu
Google Glass

Folosirea noului dispozitiv revolutionar Google Glass ar putea fi interzisa prin lege, fiind considerata la fel de periculoasa ca vorbitul la telefon sau scrierea de SMS-uri la volan.

Google Glass

Fanii lui Google Glass, entuziasmati de faptul ca ar putea folosi Google Glass in timp ce conduc o masina, considerandu-l un accesoriu, la fel ca si headset-ul Bluetooth ar putea fi dezamagiti in curand. Un act aditional al legilor referitoare la comportamentul in circulatia auto ar putea include si acest dispozitiv pe lista celor interzise.

Gary G. Howell, un membru al partidului Republican a inaintat un amendament referitor la interzicerea folosirii unui dispozitiv computerizat cu un display, ce se fixeaza pe capul conducatorului auto. Bineinteles ca se refera in mod specific la Google Glass. Acesta spune ca este totusi un mare fan al acestui dispozitiv, insa, amendamentul este creat special pentru a proteja soferii tineri cat si pe ceilalti participanti din trafic.

„Este un fapt recunoscut ca noua generatie este dependenta de tehnologie, acestia sunt de asemenea si cei mai vulnerabili si cei mai neexperimentati soferi. Am auzit de multe accidente cauzate de trimiterea de SMS-uri la volan sau efectuarea altor operatii pe telefonul mobil in timp ce conduceau, majoritatea fiind chiar foarte tineri” a specificat senatorul intr-un interviu.

Chiar daca nu suntem siguri ca cerintele senatorului in ceea ce priveste Google Glass vor avea ceva tractiune in Virginia de Vest, nu este greu de inteles ca si alte state sau chiar tari din Europa sa ii urmeze exemplul. Ba chiar acest articol ar putea trezi interesul vre-unui parlamentar de la noi, Va rugam sa nu aruncati cu pietre in acest caz, datoria noastra este doar sa va tinem la curent cu cele mai noi evenimente.

Accidentele provocate de scrierea SMS-urilor au fost in numar de16,141 intre anii 2002 si 2007, numere care au fortat numeroase state sa includa aceasta practica, ca fiind interzisa prin lege, si pedepsita destul de sever,

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.