Acasa Computere Lenovo ThinkPad T431 – un nou ultrabook business

Lenovo ThinkPad T431 – un nou ultrabook business

by Dragos Schiopu

Lenovo a anuntat noul ultrabook ThinkPad T431 dedicat segmentului business. Nu e prima oara cand auzim de modelul care vine in locul laptop-ului T430, insa acum avem cateva date oficiale referitoare la specificatiile tehnice si pretul de pornire aproximativ.

lenovo-thinkpad-011113-left-1-620x413

Prima diferenta majora o constituie trackpad-ul care acum este format din sticla si nu are butoane, iar pe langa el se pare ca mai exista peste 20 de alte diferente in ceea ce priveste design-ul. Ultrabook-ul T431 are un ecran cu o diagonala de 14 inch si se poate deschide la un unghi de 180 de grade, la fel ca un alt binecunoscut model din serie, ThinkPad X1 Carbon care poate fi gasit si la noi pe piata. Totodata, vine cu un cititor de amprente pentru un plus de securitate si o tastatura iluminata pentru a putea fi utilizat si pe timp de noapte sau in spatii intunecate.

Specificatiile tehnice includ un sistem de operare Windows 7 sau Windows 8, procesor cu arhitectura Ivy Bridge de pana la Core i7-3687u, pana la 12 GB RAM (wow!) si cateva optiuni la metoda de stocare. Se poate alege dintre un HDD clasic de pana la 1TB si un SSD de pana la 256GB. Sistemul e completat de 2 porturi USB 3.0, un cititor de carduri SD 4în1, VGA si miniDisplayPort.

lenovo-t431-thinkpad-announced-1

Bateria va fi de doar 3 celule, dar va oferi o autonomie de pana la 9 ore, iar dimensiunile vor fi de 331mm x 226mm x 20,5mm, cu o greutate de 1,63kg. Modelul va fi disponibil pe negru, iar pretul de pornire se invarte undeva la sub 1000 de dolari, nimic impresionant pana acum.

Lansarea oficiala va fi primavara aceasta, in luna aprilie, iar pana atunci puteti citi raportul celor de la Engadget despre povestea din spatele redesign-ului. De data asta asul sta ascuns in schimbarile cu care vin cei de la Lenovo si aparent e doar inceputul, abia astept sa vad daca vor da lovitura si in ce consta mai exact noile planuri. Suntem cu ochii in patru! 🙂

s-ar putea sa-ti placa