Acasa Computere Fereste-te de acest virus! Majoritatea oamenilor gresesc si il acceseaza

Fereste-te de acest virus! Majoritatea oamenilor gresesc si il acceseaza

by Dragos Schiopu

Dupa cum bine stiti Facebok este una dintre principalele tinte ale hackerilor. Tot mai multe persoane incearca sa fraudeze sistemele de la Facebook, sa sparga parolele si sa aiba acces pe deplin asupra conturilor acestora.

Specialistii de la Bitdefender au identificat recent una dintre cele mai raspandite scam-uri de pe Facebook. Mai bine de 5 mii de utilizatori au fost infectati pana la aceasta ora, anunta Bitdefender pentru hotforsecurity.

Daca intalniti mesaje precum cele de mai jos, incercati sa nu le accesati, intrucat inauntrul lor se poate ascunde un scam, si ati putea risca sa ramaneti fara contul de Facebook.

2

Pentru persoanele care au intrat deja in posesia acestui scam ar trebui sa stie ca rolul lui este de a posta pe wall-ul privat virusul si de a pune tag pentru toate personele din lista de prieteni. La prima aparenta cand un utilizator acceseaza site-ul, apare un video ce nu porneste. Link-ul pentru a fi mascat foloseste sistemul de short url de la Google si anume goo.gl. Intocmai pentru ca video-ul nu poate fi accesat, acesta te indeamna sa descarci versiunea de flash player, pentru a putea rula. Aici apare si principala problema, cand se descarca si se acceseaza acel fisier executabil ce are ca principal rol sa infecteze calculatorul utilizatorului.

Pana la acest moment nu s-a gasit o versiune suficient de buna prin care utilizatorii sa poata scapa de aceast virus, si sa il elimine totodata si de pe internet. Se lucreaza, si se cauta solutii pentru aceasta problema, Bitdefender incepand inca de cand s-a lansat virusul sa se gandeasca la solutii.
Specialistii de la Bitdefender au cautat si au incercat sa dea ca principal suspect un turc pe nume Schwarzback.

Nu va faceti griji insa, virusul nu are cum sa patrunda in calculatorul dumneavoastra pana nu descarcati acel fisier denumit si (flash player) de pe site-ul in cauza.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Daniela Ionela Iorga 26-01-2015 - 23:51

mda…curiozitatea a omorat pisica…ar fi bine sa citeasca acest articol util majoritatea utilizatorilor de facebook,pentru ca s-au inmultit nr celor virusati!

Comentariile sunt inchise.