Acasa Diverse MakerBot Mobile, aplicatia care te ajuta sa imprimi 3D

MakerBot Mobile, aplicatia care te ajuta sa imprimi 3D

by Dragos Schiopu

De cand s-au inventat imprimantele, toata lumea stia ca pentru a putea imprima o imagine sau un text, ai nevoie de un calculator. Acestea au cunoscut o evolutie foarte interesanta, mai nou putand imprimantele cunoscand tehnologia 3D, insa si in acest caz imprimarea se putea face doar cu ajutorul unui computer. Totusi acum controlul unei imprimante 3D a devenit posibil si fara utilizarea unui calculator ci prin simpla folosire a unei aplicatii pentru telefoanele inteligente.

Aplicatia care te poate ajuta sa imprimi 3D se numeste MarkerBot Mobile si, spre deosebire de multe alte aplicatii, aceasta a fost disponibila initial pentru dispozitivele Apple iar mai apoi a aparut si versiunea pentru telefoanele cu Android.

Un lucru foarte util pe care l-am gasit la aplicatia MakerBot Cloud Library este acela ca ofera si accesul la o librarie de creatii 3D astfel incat sa gasiti mai usor modele pentru imprimat folosind telefonul.

Aplicatia este usor de folosit deoarece nu trebuie decat sa indepliniti o singura conditie: atatat telefonul cat si imprimanta (MarkerBot Replicator Z18, MarkerBot Replicator sau MarkerBot Replicator Mini) trebuie sa se afle in aceeasi retea Wireless. Atata timp cat indepliniti aceasta conditie aveti acces complet asupra imprimantei si veti putea transmite sarcini de imprimare, le puteti anula sau pauza samd.

Pe viitor, dezvoltatorii aplicatiei au de gand sa faca un upgrade aplicatiei astfel incat imprimantele sa poata fi controlate si prin intermediul unei conexiuni de date 3G sau 4G.

MbotApps_Mobile_images_v3

 

s-ar putea sa-ti placa