Acasa Tehnologie Facebook doreste sa achizitioneze Oculus Rift

Facebook doreste sa achizitioneze Oculus Rift

by Dragos Schiopu

r-OculusRift1Se pare ca cei de la Facebook sunt dispusi sa plateasca pana la 2.3 miliarde de dolari pentru a cumpara Oculus VR, prin acest lucru dorind sa duca interactiunile sociale online la un nivel cat mai apropiat de cel real,

Acestia au anuntat ca sunt interesati de a cumpara aceasta tehnologie, iar din datele prezente pana la momentul actual se pare ca Facebook va plati 400 milioane de dolari in numerar, 23.1 milioane de euro in actiuni ale companiei, si, eventual, aproximativ 300 milioane de dolari sau mai mult pentru a stimula intreaga companie. Oculus Rift, ceea ce doreste sa cumpere Facebook, este reprezentat dintr-un set cu o casca care dezvolta realitatea intr-o lume virtuala, aceasta devenind foarte aprieciata pentru jucatorii profesionisti, dar si pentru dezvoltatorii de software.

Tranzactia surpriza facuta de Facebook va crea o noua tendinta in materie de tehnologie. Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, parea foarte incantat de noua tranzactie, acesta chiar ne-a spus sa ne imaginam cum ar fi sa stam intr-un scaun acasa si sa studiam o clasa plina cu elevi si cadre didactice din intreaga lume, sau sa primim consultanta de la un medic fata in fata, dar totodata de a merge la cumparaturi intr-un magazin virtual unde produsele se vor putea atinge si explora.

Totusi, daca intreaga tranzactie se va incheia, noua viziune a acestaora cel mai probabil va fi realizabila in urmatorii 10 ani. Dar, este de asteptat ca sa apara si ceva mai repede care sa semene cu ceea ce este scris mai sus, in orice caz, daca totul pare science fiction, peste cativa ani va fi o normalitate.

s-ar putea sa-ti placa