Acasa Tehnologie Cum poti sa-ti cureti smartphone-ul si sa-l protejezi de bacterii

Cum poti sa-ti cureti smartphone-ul si sa-l protejezi de bacterii

by Dragos Schiopu

Cred ca fiecare dintre noi a auzit cel putin o data la televizor, la radio sau a citit pe internet cate milioane de microbi se afla pe telefonul nostru. Ei bine, un grup de studenti ai Universitatii Surrey din Marea Britanie a aflat, cu ajutorul unui test bacteriologic, cati microbi, bacterii si microorganisme daunatoare se afla pe telefoanele mobile imediat dupa folosirea acestora. Rezultatele au fost de-a dreptul uimitoare: o mare portiune din ecranul telefoanelor este acoperita in mod constant de microorganisme care, din fericire, nu sunt periculoase pentru corpul uman. Ca sa va faceti o imagine de ansamblu, un telefon mobil are de 18 ori mai multe bacterii decat un capac de veceu.

iPhonePetriDish

Fiecare dintre noi isi doreste sa aiba o viata cat mai lunga, ferita de boli sau infectii. Asadar, cum ne putem pastra telefoanele curate? Ce putem face astfel incat sa nu fim tot timpul cu servetelul langa noi pentru a sterge ecranul telefonului? Ei bine, specialistii recomanda curatirea telefonului cu alcool. Un studiu arata ca microbii sunt distrusi imediat de aceasta solutie. Mai mult decat atat, telefonul dumneavoastra va fi protejat cateva ore bune de bacterii.

clean-iphone-logos

In schimb, trebuie sa stiti un lucru important: unele smartphone-uri, printre care si iPhone, dispun de o un strat de acoperire de tip oleophobic care protejeaza telefonul de pete si amprente, implicit bacterii. Cei de la Apple atrag atentia in mod special sa NU se foloseasca pentru curatirea telefonului orice fel de produs ce contine alcool. Acest lucru ar determina inlaturarea acelui strat protector.

Clean-your-phone

De curand a aparut o metoda revolutionara pentru a indeparta bacteriile de pe telefon in proportie de 99%: Razele Ultraviolete. Exista un aparat care nu numai ca iti incarca telefonul, dar sustine ca elimina aproape toate bacteriile de pe telefon. Din pacate, pretul pentru acest gadget variaza intre 150-200 lei.

Parerea mea este ca stergerea telefonului cu o bucata de panza usor umeda, cu putin sapun, este cea mai indicata metoda pentru a-ti curati si ingriji telefonul.

s-ar putea sa-ti placa