Acasa Tehnologie Ecrane 11K pentru smartphone-uri si ochelari VR

Ecrane 11K pentru smartphone-uri si ochelari VR

by Dragos Schiopu

Cine credeti ca poate sa faca astfel de promisiuni? Sau ce companie are resursele necesare pentru a produce ecrane atat de performante? Raspunsul este simplu si deloc surprinzator. Insa funtionalitatea lor ar putea totusi oferi ceva mai bun decat imagini mai clare. Pentru telefoanele mobile nici macar nu se poate face o diferenta atat de mare intre un display FHD sau unul 2K. Ideea este ca ochiul uman nu mai percepe o diferenta reala. Cu putina concentrare ne putem da seama ca la ecranul 2K nu se mai disting pixelii, iar la unele ecrane FHD se mai pot remarca acele dungulite negre, dar trebuie sa ne uitam foarte atent si cine face asta? Aceste ecrane 11K vor fi cu adevarat un real progres tehnologic.

Smartphone 3D Display

Samsung pregateste ecrane cu o rezolutie uimitoare de 11K pentru telefoanele mobile. Aceste ecrane vor avea o densitate a pixelilor atat de mare incat vor oferi o imagine mai mult decat clara, o imagine 3D. Densitatea pixelilor va fi de 2250 ppi.  V-a placut ideea de 3D?  Ce ar fi daca v-as spune ca aceste ecrane pot reda imagini 3D fara ochelari si fara pierderi de calitate. Acest aspect este foarte important, pentru ca aici apare adevarata utilitate a acestor ecrane. Un ecran 2K este suficient pentru ochiul uman. De fapt, si unul HD este destul de bun, ce sa mai vorbim de 2K. Dar ideea unui display ce poate reda imagini 3D fara ochelari si pierderi de calitate este foarte indrazneata.

O alta utilitate ar putea fi pentru ochelarii VR care au nevoie de o rezolutie mai buna. Problema acestor ochelari este efectul de pixelare a imaginii. Astfel, rezolutia 11K poate fi o solutie foarte buna pentru aceste device-uri.

Samsung nu va lansa prea curand aceste ecrane. Este nevoie de multa munca pentru realizarea unui astfel de display. Un prototip ar trebui sa apara prin 2018, ceea ce inseamna ca va mai dura cel putin 4-5 ani pana cand vom vedea si un telefon cu o astfel de rezolutie. In plus si procesoarele vor trebui sa faca un salt imens pe partea de procesare grafica.

s-ar putea sa-ti placa