Acasa Telefoane Samsung Galaxy Note 5 va avea 4GB de RAM

Samsung Galaxy Note 5 va avea 4GB de RAM

by Dragos Schiopu

Samsung Galaxy Note 5 va fi un flagship asteptat de foarte multa lume. Acest terminal va oferi o performanta foarte mare, insa nu cu mult mai mare decat un Samsung Galaxy S6. Totusi, Note 5 va oferi cele mai noi tehnologii, iar cea mai noua veste surprinde 4GB de memorie RAM. Samsung stie cand sa dea drumul la aceste stiri, deoarece Apple se pregateste de lansarea iPhone 6S.

Galaxy Note 4

Nu mai este o noutate ca varful de gama al celor de la Samsung lasa orice alt terminal in urma cand vine vorba despre calitatea constructiei, tehnologiile utilizate si puterea de procesare. Si Samsung Galaxy Note 5 va avea cu ce sa se laude.

Note 5 vine cu 4GB de RAM de tip LPDRR4 care este cea mai rapida memorie RAM in momentul de fata. Un alt smartphone care vine cu aceeasi capacitate de memorie RAM este si OnePlus 2, care este tot de tip LPDRR4.

Dar nu numai memoria RAM iese in evidenta la acest phablet. In acest an, Samsung a dezvoltat un procesor care i-a lasat in urma pe ceilalti competitori. Este vorba despre Exynos 7420 (ce se afla in Galaxy S6) bazat pe procesul tehnologic 14nm FinFet, in timp ce Snapdragon 810 care doteaza terminalele rivale vine intr-un proces de 20 nm. Cum Samsung Galaxy Note 5 trebuie sa fie varful de gama, Samsung s-a decis sa faca o imbunatatire pentru Exynos 7420 si astfel Note 5 va avea un procesor octa core denumit Exynos 7422. Dar acest model este mai special, deoarece este primul chipset oferit de Samsung care integreaza atat CPU-ul cat si GPU-ul, memoria RAM, stocarea si modemul Shannon 333 LTE.

De reamintit este si display-ul telefonului care are 5,67 inci Super AMOLED QHD. Probabil nu va fi nici o diferenta intre marimea display-ului de la Note 4 si cel de la Note 5. Galaxy Note 4 are 5.7 inci, iar Note 5 are 5.67 inci. Sunt curios sa vad acea diferenta de 0.03 inci.

s-ar putea sa-ti placa