Acasa Tehnologie Din nou Samsung vs Apple – episodul Samsung Knox

Din nou Samsung vs Apple – episodul Samsung Knox

by Dragos Schiopu

La  inceputul acestei saptamani povesteam despre lansarea Samsung Galaxy Note 8, telefonul-tableta gandit ca un competitor pentru iPad Mini de la Apple. Presupuneam atunci ca va urma in scurt timp contraofensiva Apple si pana la ea asteptam sa primim tableta in teste pentru a reveni catre voi cu informatii suplimentare. Cu informatii suplimentare revenim, dar tot despre Samsung, care se pare ca a considerat ca „cea mai buna aparare este atacul”. Sanatos principiu, am spune, si in plus, fructuos, pentru ca ultima noutate in materie de tehnologie a grupului sud-coreean prezentata la targul de telefonie mobila de la Barcelona este extrem de interesanta. Se numeste Samsung Knox si face parte din programul SAFE (Samsung For Enterprises) al companiei, program din care fac parte de asemenea Samsung Galaxy S III si Galaxy Note II.

img_knox_04

In ce consta asadar „minunea”? Pe scurt, Samsung Knox imparte telefonul in doua, o parte pentru ceea ce tine de job si una pentru uzul personal. Comutarea intre cele doua jumatati este extrem de facila si rapida. De jumatatea personala poti sa faci uz exact asa cum doresti, poti instala jocuri si tot ce iti mai place, in timp ce jumatatea care tine de servici este gestionata si controlata de colegii de la IT din compania pentru care prestezi cu drag si spor.

Personal vorbind, eu, mandru angajat al unei multinationale care ma obliga sa  folosesc de telefonul de servici de luni pana vineri, ma declar entuziasmata si astept cu nerabdarea raspandirea acestei tehnologii la scara larga. Recunosc, mai am ceva de asteptat, dar macar s-a facut un pas.

Ideea in sine este atat de buna incat a mai fost pusa in aplicare si de altii ( Horrozon Mobile al VMware sau BlackBerry Balance), dar faptul ca a fost preluata si de Samsung inseamna, in fapt, artilerie grea dezlantuita asupra Apple, intr-un razboi in care cei care au de profitat sunt pana la urma pasionatii de gadgeturi, clientii. Noi.

s-ar putea sa-ti placa