Acasa Tehnologie Dimple sau cum sa utilizam eficient tehnologia NFC

Dimple sau cum sa utilizam eficient tehnologia NFC

by Dragos Schiopu

Tehnologia NFC este la inceput, iar utilizatorii nu prea o folosesc pentru ca nu prea au unde, mai ales ca vorbim de Romania. Insa ce poate cu adevarat aceasta tehnologie? Dimple arata ca tehnologia NFC este mult mai folositoare decat pare.

Dimple

Dimple este un plasture la prima vedere, dar unul ce are patru butoane programabile. Se poate pune pe spatele telefoanelor sau pe tablete. Dimple foloseste tehnologia NFC pentru a functiona, deci aveti nevoie de un smartphone care sa detina aceasta tehnologie. Practic, dimple este o aplicatie care utilizeaza NFC pentru a avea patru butoane programabile. Interesant este ca acest dispozitiv nu are baterie interna. Poate nu trebuie sa va mai spun ca Dimple poate fi lipit doar pe terminalele cu Android. Trecand peste toate utilizarea lui este foarte simpla.

Cele patru butoane pot avea diverse functii. De exemplu putem folosi un buton pentru a aprinde LED-ul de la camera (asta daca avem unul). Putem sa avem alt buton care sa ne deschida o alta aplicatie, de exemplu putem sa intram direct pe Facebook, WhatsApp sau alta aplicatie pe care o folosim mai des. Al treilea buton poate sa apeleze o persoana aleasa de noi, iar cel din urma sa activeze internetul. Dimple poate fi foarte bine personalizat in functie de nevoile fiecarui om.

Ceva si mai interesant? Se pot utiliza mai multe astfel de accesorii pentru telefoanele cu Android. De exemplu putem sa lipim doua, trei sau mai multe, dar daca vom exagera, probabil nu vom mai sti ce fac celelalte butoane si nu va arata prea bine. Dimple se configureaza dintr-o aplicatie specifica.

Dispozitivul de doar 0.5 mm nu detine si o baterie si este alimentat de NFC. Compania spune ca acest dispozitiv este compatibil cu peste 800 de modele de telefoane si tablete. Probabil unele terminale sunt limitate la o anumita parte din carcasa unde tehnologia NFC poate functiona.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=sJ773vbkU3I]

s-ar putea sa-ti placa