Acasa Tehnologie Tehnologia telefoanelor pliabile este tot mai aproape

Tehnologia telefoanelor pliabile este tot mai aproape

by Dragos Schiopu

5364d26830045_upload3

Terminologia de smartphone a rezistat si inca se pastreaza la un standard destul de ridicat. La inceputul aparitiei telefoanelor inteligente, preturile erau exagerat de mari. Datorita dezvoltarii tehnologiei, producatorii au simplificat procesul de productie si materialele folosite in constructia acestora. In ziua de astazi, aproape orice doritor isi poate achizitiona un telefon low-budget.

Munca oamenilor in dezvoltarea telefoanelor a fost diminuata si inlocuita cu masinarii performante, oferind astfel posibilitatea scaderii preturilor de productie.

Evolutia tehnologiei este intr-o continua miscare, iar oamenii sunt nerabdatori sa descopere cate ceva nou. Intocmai de aceea o echipa de canadieni vrea sa puna bazele conceperii la nivel mondial a unui smartphone pliabil. Daca acest produs va fi pus pe o rampa de lansare, va da mult de lucru celor de la Samsung sau iPhone pana cand se va putea prelua „patentul”.

La momentul de fata, exista un prototip perfect functional din toate punctele de vedere, fara carcasa si fara prea multe elemente de design, asa cum a fost conceput, cu integratele la vedere. Construit de cei de la Human Madia Lab, dispozitivul pare a fi revolutionar pentru tot ceea ce exista la momentul actual pe piata. Acestia i-au dat denumirea de Paperfold, datorita celor 3 ecrane e-ink pliabile.

Daca pana acum nu v-ati lasat impresionati de aspectul unui smartphone cu un singur ecran, ramane de vazut cat de tare veti aprecia un dispozitiv cu 3 ecrane. Exista o sumedenie de variante in care poate fi folosit sau asezat, intrucat datorita celor trei ecrane poate sa preia locul unei tastaturi sau sa ajute la o mai buna asezare in modul de multi-tasking.

Ecranele acestui device sunt capacitive, au o rezistenta destul de ridicata la socuri, si ofera un aspect placut, parca rupt dintr-un film Saint Fiction.

In functie de modul in care sunt pliate ecranele, smartphone-ul poate semana cu un netbook complet functional, pe care se pot ajusta intr-un mod destul de usor hartile de la Google sau alte aplicatii.

Daca developerii acestuia nu vor fi de acord sa il faca public atunci cand va fi finalizat, dispozitivul nu va pleca niciodata de pe bancile universitatii unde a fost conceput.

Ideea de telefon pliabil a fost gandita acum cativa ani de marile companii precum Kyocera, Microsoft si Samsung, dar niciodata nu au fost facute publice informatiile referitoare la procesul in care se afla dezvoltarea sistemului.

Momentan nu se stiu date exacte despre finalizarea proiectului, dar ca sa va puteti face o idee despre noul concept de telefon, va invit sa urmariti clipul de mai jos.

 

s-ar putea sa-ti placa