Acasa Jocuri Detaliile PS4 dezvaluite de Sony la E3

Detaliile PS4 dezvaluite de Sony la E3

by Dragos Schiopu

ps4-medium-landscapeCand cei ce la Sony au anuntat noua lor consola PS4 anul trecut, toata lumea a fost mirata – putem spune usor bulversata – de faptul ca nu au aratat consola propriu-zisa. Desigur, au vorbit foarte mult despre ea, dar n-au aratat nimic.

Evident asteptau evenimentul E3 de anul acesta pentru a dezvalui noua lor consola PlayStation 4, in acelasi timp raspunzand la o serie de intrebari care au fost ridicate despre sistemul lor in lumina competitiei oferita de catre Xbox One.

Pe hartie competitia de la Xbox One este una considerabila, vine cu un Kinect imbunatatit, integrare TV, multitasking fara probleme, dar in acelasi timp vine si cu un pret mai mare si cu o lista de restrictii care o vor face de neacceptat pentru o mare parte din gameri.

Jocuri la lansare

Consola va veni cu o lista de jocuri gata la lansare, precum si cateva titluri exclusive, acestea fiind Driveclub, Killzone Shadow Fall si Knack. Cei care asteapta pana in primul sfert al lui 2014 se vor putea bucura de noul joc din seria Infamous, cu subtitlul Second Son.

Ce-i drept, o oferta mai redusa – oarecum – decat oferta Microsoft, dar nimeni nu se indoieste ca titluri exclusive grozave vor intarzia sa apara pe PS4.

Politici si preturi

ps4-cu-controllerIn mod oarecum paradoxal, in loc ca jocurile sa fie caracteristica principala care sa decida care consola sa achizitionezi, caracteristicile care vor decide tin de politicile diferite ale companiilor asupra jocurilor, si mai ales asupra revanzarii acestora.

Observand cu siguranta fiasco-ul produs de anunturile Microsoft in legatura cu restrictiile pentru imprumutarea, inchirierea sau revanzarea jocurilor pentru Xbox One, Sony au fost siguri sa sublinieze ca PS4 va da voie sa se joace jocuri second-hand fara nici un fel de restrictie.

Si ca tot veni vorba de restrictii, sau mai bine zis de lipsa lor, consola PS4 va da voie utilizatorilor sai sa se joace offline cat doresc ei fara sa fie necesare check-in-uri zilnice, asa cum cere Microsoft.

O alta zona in care Sony a castigat foarte mult teren este la pretul consolei care este cu 100 de dolari sub pretul Xbox One. Desigur trebuie luat in considerare ca Xbox One vine cu Kinect 2.0 – dar considerand faptul ca exista multe indoieli in legatura cu intimitatea personala cu Kinect, e posibil ca asta sa cantareasca in favoarea PS4.

In ceea ce priveste data lansarii consolei, Sony nu au mentionat nici o data anume – Xbox One se lanseaza in noiembrie – dar au spus ca vor lansa PlayStation 4 in timpul sarbatorilor, deci cel mai probabil octombrie sau noiembrie.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.