Acasa Electrocasnice De unde iti achizitionezi produsele electrice si electrocasnice pentru locuinta ta?

De unde iti achizitionezi produsele electrice si electrocasnice pentru locuinta ta?

by Dragos Schiopu

Cati dintre voi isi aleg produsele electrice si electrocasnice in functie de ceea ce au nevoie si nu in functie de ceea ce ei cred ca ar avea nevoie? Cred ca este o intrebare la care ar trebui sa reflectam putin inainte de a raspunde si de ce nu poate ca ar trebui sa ne gandim foarte bine inainte de a ne alege produsele electrocasnice. Da stiu ca pentru majoritatea aparetelor electrocasnice avem o anumita perioada de garantie, dar asta nu inseamna ca le poti achizitiona oricum si de oriunde.

Nu stiu cati dintre voi au avut curiozitatea sa compare preturile dintre magazinele mari si preturile acelor firme producatoare de pe site-urile oficiale, daca ati facut asta probabil ca stiti deja cum sta problema, dar daca nu, ei bine aici este o cu totul si cu totul alta poveste. De fapt pe site-urile mari si in marile magazine veti gasi preturi mult mai ridicate decat le puteti achizitiona de la firma producatoare.

Un bun exemplu, ca tot se apropie vara si toata lumea va fi interesata sa-si achizitioneze aparate de aer conditionat, ar fi acela sa incercati inainte de cumparare sa comparati preturile si ofertele. Cel mai probabil o sa descoperiti lucruri interesante pe care pana acum nu le-ati luat in calcul. De asemenea s-ar putea ca in anumite magazine sa nu puteti returna produsul si atunci achizitia in sine devine destul de stanjenitoare, mai ales daca produsul pe care l-ai cumparat nu se ridica la nivelul asteptarilor tale.

Astfel spus ne putem ghida cu ajutorul unor simplii parametrii precum:

  • magazinul de unde vreti sa faceti achizitia;
  • reducerile si bonusurile pe care vi le pot oferi majoritatea magazinelor;
  • termenele si conditiile in care puteti returna sau nu respectivul produs electrocasnic;
  • termenul de garantie si ghidul de utilizare al produsului;
  • compararea costurilor pentru produse de  acelasi tip;

Bineinteles aici putem adauga foarte multi pasi pe care sa ii ai in vedere, de la modul in care produsul este ambalat si pana la plata acestuia. Stiu ca anumite persoane sunt foarte atente la aceste aspecte, mai ales ca cei mai multi dintre voi, mai nou, isi fac cumparaturile online. Ceea ce nu este rau, doar atentia voastra trebuie sa fie mult mai dezvoltata cu privire la anumiti factori si in cele din urma trebuie sa fiti mult mai atenti la ceea ce comandati, dar si la conditiile pe care le au astfel de magazine online.

Amintesc despre aceste  lucruri, deoarece cei mai multi dintre noi sunt obisnuiti sa isi realizeze cumparaturile, fara sa se mai oboseasca sa citeasca acei termeni si conditiile fiecarui site in parte. Si poate ca ar trebui sa avem grija la ceea ce comandam si ceea ce vrem cu adevarat sa primim, iar acesta este doar un sfat pentru cei care se inghesuie sa cumpere diverse lucruri fara sa se informeze corespunzator.

s-ar putea sa-ti placa