Acasa Telefoane De ce si cat de tare se incalzesc smartphone-urile?

De ce si cat de tare se incalzesc smartphone-urile?

by Dragos Schiopu

Samsung-Galaxy-S5-overheating-600x3991

Cu toate ca dezvoltatorii au reusit sa scoata unele dintre cele mai performante si mai atragatoare terminale mobile, problema incalzirii nu a putut fi rezolvata. Cu siguranta aveti un smartphone si stiti cat de tare se incalzeste atunci cand este lasat prea mult la incarcat sau l-ati folosit pentru o perioada de timp ceva mai indelungata.

Majoritatea telefoanelor inteligente din zilele noastre au procesoare de peste 2 GHz, fapt pentru care incep sa se incalzeasca extrem de mult, poate chiar sa fie insuportabile la atingere, anumite modele. In general, problema incalzirii gadgeturilor se datoreaza companiilor care se zbat sa creeze unele dintre cele mai performante telefoane, sa bata concurenta si sa devina lideri de piata, cu toate ca terminalul lor are mici probleme atunci cand vine vorba de o folosire mai indelungata.

Mai multe companii au ales sa mearga pe carcasa metalica, insa pe piata inca mai sunt o gramada de produse de acest gen ce folosesc o carcasa din plastic iar caldura emanata incepe sa se simta din ce in ce mai mult. O carcasa din metal implica si costuri mai ridicate, insa ca totul sa functioneze perfect si caldura sa fie disipata mai bine, producatorii nu vor avea de ales si vor trebui sa recurga la aceasta solutie.

Cei de la Phonearena, au facut un sondaj prin care i-au intrebat pe utilizatori daca ii deranjeaza caldura emanata de telefon. 80% dintre vizitatori au dat un raspuns afirmativ, fapt pentru care se confirma ca intradevar cantitatea de caldura emanata de un telefon in timpul folosirii indelungate ii deranjeaza pe beneficiari. Conform statisticii publicate de catre cei de la Phonearena, companiile producatoare de telefoane vor trebui sa aiba grija pe viitor, eventual sa introduca noi sisteme prin care sa faca telefonul sa se incalzeasca mai putin, sau sa ii adauge componente cu capacitati de putere mai mici dar mult mai bine optimizate, pentru ca diferenta de performanta sa nu se simta in utilizare.

s-ar putea sa-ti placa