Acasa Electrocasnice De ce să alegi un congelator mic pentru casa ta

De ce să alegi un congelator mic pentru casa ta

by Dragos Schiopu

Un congelator mic extra este întotdeauna folositor pentru o familie, în special pentru gospodăriile mari care au nevoie de spațiu în plus pentru depozitare.

Un congelator mic ajută la separarea anumitor produse alimentare și eliberarea congelatorului din frigiderul principal. Un frigider sau un congelator mare nu sunt ideale pentru studenții care locuiesc în cămine sau pentru cei care stau într-o garsonieră, așa că are sens să cumperi doar un congelator mic în care să depozitezi carne și alimente congelate. Nu mai vorbim de banii pe care îi vei economisi cu întreținerea unui congelator mic în comparație cu un frigider sau un congelator mare. Deoarece au dimensiuni mici, acestea sunt ușor de transportat dacă călătorești mult. De asemenea, le poți așeza oriunde în casă, deoarece acestea nu necesită mult spațiu pentru depozitare. Cele mai multe dintre ele vin cu picioare de auto-nivelare, care permit amplasarea unităților pe suprafețe inegale. Și, dacă decizi să te muți în casă nouă, îl poți transporta de unul singur.

Mini frigider versus congelator mic: care este diferența

După cum indică numele, un congelator mic este o unitate frigorifică care are un interval de temperaturi sub zero pentru depozitarea gheții, a alimentelor congelate și a înghețatei. Nu poate fi folosit pentru păstrarea unor lucruri precum lapte, alte produse lactate, băuturi sau fructe și legume. Un congelator mic are doar un singur compartiment care este, în esență, o unitate de congelare independentă de o unitate frigorifică.

Pe de altă parte, un mini frigider este o versiune mai mică a unui frigider. Acesta poate depozita majoritatea articolelor pe care le putem depozita și într-un frigider. Îți poți păstra produsele lactate și băuturile împreună cu alimentele congelate și înghețata. Deși nu toate frigiderele mici vin cu congelator, există câteva dintre ele care au și această caracteristică. Frigiderele mici au, de asemenea, un interval de temperatură mai larg decât un congelator mic.

În ceea ce privește consumul de energie, un congelator mic este în general mai consumator de energie electrică, din cauza compresorului de capacitate mai mare.

Ghid pentru cumpărarea unui congelator mic

Înainte de a cumpăra un congelator mic, există mai multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. Unele dintre aspectele majore de care trebuie să ții cont sunt: capacitatea, accesibilitatea, aspectul, consumul de energie, întreținerea și dimensiunea, doar pentru a numi câteva dintre acestea.

Cel mai important factor, desigur, este capacitatea. Dacă ești doar un student sau trăiești singur, un metru cub sau o capacitate mai mică ar trebui să fie suficient pentru tine. Dar o familie mai mare poate necesita o unitate mai mare.

Aspectul congelatorului trebuie să fie compatibil cu bucătăria ta. Dacă ai spațiu limitat de depozitare, nu uita de dimensiunea unității care este de obicei indicată în centimetri în magazinele de vânzare cu amănuntul.

Un congelator mic arată minuscul, dar utilizează multă energie. Dacă ai un buget restrâns, caută totuși o unitate care să aibă un rating de eficiență energetică și care necesită mai puțină energie electrică pentru a păstra alimentele proaspete.

Cele mai multe congelatoare mici vin cu funcția de dezghețare manuală pentru a scăpa de excesul de gheață. Dacă ești o persoană care nu are prea mult timp la dispoziție, încearcă să găsești un congelator mic care să vină cu dezghețare automată.

Dacă locuiești într-o locuință comună sau dacă ai copii în casă, cumpără un congelator mic care are un sistem de blocare și închidere pentru a împiedica micile „furturi” sau accidentele care pot implica copiii.

Unele unități au termostatul în spatele congelatorului, ceea ce poate fi greu de accesat. Așadar, dacă ai membri ai familiei în vârstă în casă, caută o unitate care are un termostat în față sau în interiorul congelatorului.

În cele din urmă, majoritatea companiilor mai mari au un departament de suport pentru clienți excelent, cu manageri dornici să te ajute. În cazul în care vei cumpăra un congelator mic de la o companie mică, asigură-te că au un departament de relații cu clienții bun.

s-ar putea sa-ti placa