Acasa Tehnologie Cortana va sosi curand si pe Android si iOS

Cortana va sosi curand si pe Android si iOS

by Dragos Schiopu

In viitorul apropiat, asistentul digital Cortana va fi un competitor serios pentru celelalte asistente digitale, Siri si Google Now. Cortana a fost lansata odata cu sistemul de operare Windows Phone 8.1 iar cu lansarea pe dispozitivele Android si iOS aceasta va deveni un competitor pentru Siri si Google Now.

cortana-windows-phone-8.1

Joe Belfiore, seful a Systems Grup Microsoft, a declarat printr-un articol pe blog, ca asistentul digital Cortana va fi disponibil in curand si pentru dispozitivele cu Android si iOS si ca va fi disponibil si pe Windows 10. Aceasta mutare este parte a eforturilor producatorului in incercarea de a concura pe piata de aplicatii si servicii pentru dispozitivele mobile, cu propriile lor aplicatii  care s-au dovedit a fi mai putin populare decat celelalte aplicatii.

Aplicatia Cortana va fi disponibila pe Android de la sfarsitul lunii iunie iar pe iOS probabil aceasta va fi disponibila in cursul acestui an. Nu se stie o data exacta pentru disponibilitatea aplicatiei pe dispozitivele iOS. In cateva saptamani, Cortana va fi disponibila si pentru membrii Windows Phone care sunt inscrisi in programul Windows Insider. Asistentul digital Cortana nu va afecta in nici un fel modul de utilizare a asistentului digital Siri sau Google Now. Veti putea utiliza Siri si Google Now ca la inceput iar Cortana va fi folosita ca o aplicatie suplimentara pentru dispozitivul dumneavoastra.

Cortana pentru Android si iOS nu va oferi aceleasi functii ca pe Windows Phone. Cortana nu va oferi functia de activare vocala si alte functii, deoarece Siri si Google Now sunt concepute sa ofere aceste functii. De exemplu, nu vei putea utiliza Cortana pentru a deschide aplicatii si pentru a modifica setari din sistemul de operare Android sau iOS.

Chiar daca aplicatia Cortana nu va oferi asa de multe functii ca si pe sistemul de operare Windows Phone, probabil Microsoft va incerca sa faca din aceasta aplicatie una foarte buna si care sa ofere cat mai multe functii utile pentru utilizator.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.