Acasa Telefoane Conceptul de telefon modular la CES 2014

Conceptul de telefon modular la CES 2014

by Dragos Schiopu

modularAnul trecut conceptul de telefon modular a fost foarte bine primit de majoriatea posesorilor actuali de telefoane inteligente. Din toate spusele celor care au vazut acel video reiese ca dezvoltatorii de smartphone-uri ar trebuii sa puna un accent mult mai mare pe aceasta idee revolutionara. Daca vreti sa vedeti conceptul de anul trecut aveti un link aici.

Pe de o alta parte, cei de la ZTE nu au adus foarte multe noutati din aceasta perspectiva de telefon modular. Un singur lucru au facut, au adus anul acesta la CES un asemenea telefon, aceasta companie anuntandu-si dorinta de a se lansa pe piata a telefoanelor modulare.

Si marii dezvoltatori din industrie au ramas cu o idee buna dupa ce au vazut conceptul Phonebloks, afirmand chiar si ei ca acest lucru nu mai face de mult timp parte din domeniul SF, in curand chiar vom putea avea asemenea telefoane, mai al ales ca utilizatorii cauta dispozitive din ce in ce mai personalizate.

Acest concept este foarte bine venit deoarece fiecare utilizator de telefoane inteligente este diferit in felul lui. Spre exemplu, avem un jucator inrait si pasionat de ultimele aplicatii, acesta va avea nevoie intotdeauna de un procesor cat mai puternic care sa lucreze la o frecventa ridicata, pe langa, va trebuii sa se gandeasca si la memoria RAM cat si la o placa video, toate facute special pentru a gusta jocurile la adevarata lor intensitate.

Totusi, poate avem utilizatori pasionati de Instagram si de fotografiere, acestia nu au nevoie de procesoare foarte puternice si memorie RAM de cativa GB, in schimb, acestia vor avea grija atunci cand isi confectioneaza telefonul punand unele dintre cele mai bune camere pe telefonul sau.

Acest tip de tehnologie va aparea in curand, ne putem bucura ca o sa existe competitie si pe acest segment, prin acest lucru vom avea dispozitive tot mai bune si la preturi relativ accesibile.

s-ar putea sa-ti placa