Acasa Tehnologie Viitorul pentru telefoanele mobile

Viitorul pentru telefoanele mobile

by Dragos Schiopu

Spre ce se indreapta telefoanele mobile? Sau mai bine spus, care sunt telefoanele viitorului? La aceasta intrebare putem raspunde cu un raspuns general. Procesoarele vor evolua, vom vedea din ce in ce mai multa memorie RAM, procesoare grafice tot mai puternice, etc. Un astfel de raspuns este mult prea vag. Practic orice evolueaza, dar cum?

Raspunsul este simplu. Tehnologia evolueaza si toata lumea stie asta. Telefoanele flexibile deja nu mai sunt S.F. Aici cel mai bun exemplu este LG G Flex care este net superior lui Samsung Galaxy Round. Spre deosebire de cel din urma, G Flex chiar este flexibil. Astfle se poate indoi putin. Aici aveti un videoclip cu LG G Flex:

Telefoanele flexibile sunt o noua tendinta ce ofera cateva avantaje precum o rezistenta mai mare la socuri. Insa nu aici vreau eu sa bat. Telefoanele se vor putea upgrada. Da, se vor putea upgrada. Ati auzit de smartphone-uri modulare? Acesta este viitorul pentru smartphone-uri. Practic un smartphone modular este un PC de buzunar. De ce spun asta? Pentru ca ideea de smartphone modular presupune un device alcatuit din mai multe componente ce se pot detasa si upgrada. Sa luam un exemplu banal. Mi-am cumparat un telefon modular care are o camera de 5 MP si nu prea sunt multumit de performantele ei. Ce fac? Sa imi cumpar un telefon nou nu suna prea bine. Astfle pot doar sa fac un upgrade hardware si sa imi cumpar o camera noua. Sau daca vreau un procesor mai puternic imi cumpar altul. Astfel, avem o placa de baza si mai multe componente hardware. Un prim proiect este Ara de la Motorola. In prima faza Phonebloks a prezentat un concept foarte bine gandit de smartphone modular, apoi Motorola a decis sa se implice in realizarea lui.

phonebloks

Phonebloks Concept

Puteti urmari si un videoclip destul de interesant cu Phonebloks:

Si pentru ca acest concept este atat de bine gandit, nu doar Motorola a decis sa se implice in dezvoltarea acestui concept. De curand si ZTE a prezentat un concept de smartphone modular care este putin mai realizabil decat Phonebloks. Proiectul se numeste ZTE Eco-Mobius, primind deja un premiu de la Red Dot Design Awardspentru inovatie. Intr-un videoclip foarte sugestiv se explica nevoia unui smartphone modular. Haideti sa il urmarim:

Deci, sper ca v-ati lamurit. Smartphone-ul modular este de viitor. Dar cel flexibil? Pot spune ca da. Ambele sunt solutii foarte bune vremurilor actuale, insa ideea de smartphone modular va fi imbratisata de toti producatorii de smartphone-uri pentru ca este rentabila pentru ambele parti.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.