Acasa Tehnologie CES 2015: televizorul viitorului va avea forma de sfera

CES 2015: televizorul viitorului va avea forma de sfera

by Dragos Schiopu

Televizorul viitorului ar putea aduce in sfarsit si modificari pe partea de forma, nu numai pe partea de functii si performante. Potrivit unui prototip electronic expus la CES 2015, televizorul viitorului va avea forma de sfera, renuntandu-se la forma rectangulara si plata.

televizorul viitorului

Conceput special pentru vizionarea inregistrarilor video la 360 de grade, dispozitivul este rezultatul colaborarii dintre companiile franceze Ateme si Kolor, companii specializate in programe video si respectiv asamblare de imagini, cu firma britanica Pufferfish Displays, care fabrica modulul de proiectie sferica, si cea tehnologica finlandeza Finwe.

Se pot viziona deja videoclipuri in 360 de grade pe un televizor clasic sau o tableta, insa forma sferica adauga o noua dimensiune, care poate imbogati experienta unui concert, sau a unui eveniment sportiv, a declarat Mike Antonovich, responsabil al firmei Ateme pe continentul american.

„Putem privi din diferite unghiuri: daca ne uitam la un concert, putem sa o facem din randul spectatorilor, sau sa ne plasam pe scena, in mijlocul trupei”, a spus el. Sfera adauga un element interactiv, asigura Geoff Kell de la Pufferfish, care va avea o mare relevanta ca mijloc de vizualizare a datelor, de exemplu pentru cercetare, a precizat el.

Vizualizarea la 360 de grade este folosita de cativa ani pentru servicii precum Google Maps, dar — potrivit Ateme — va fi mai greu utilizarea sa la televiziunea in direct. Compania franceza si partenerii sai au produs recent primele programe televizate in direct in 360 de grade, sub marca LiveSphere.

s-ar putea sa-ti placa