Acasa Electrocasnice Cele mai bune aparate de aer condiționat

Cele mai bune aparate de aer condiționat

by Dragos Schiopu

În curând vine vara și suntem nevoiți să stăm în casă, prin urmare am decis să vă prezentăm în cele ce urmează o listă cu cele mai bune aparate de aer condiționat și la ce trebuie să vă uitați când doriți să vă cumpărați unul. Aparatul de aer condiționat este indispensabil fiecărei locuințe, fie că vrei să îl așezi în living, bucătărie, dormitor, hol, întotdeauna își va avea locul potrivit în casa ta, fiind cea mai bună resursă prin care încălzirea sau răcirea locuinței se poate realiza în doar câteva minute. Vara, temperaturile cresc considerabil iar locuințele devin din ce în ce mai sufocante, cu un aer greu de respirat și umed.

Aparatul de aer condiționat îți poate oferi atât pe timp de iarnă dar și pe timp de vară temperatura optimă de care are ai nevoie. Fără a mai fi nevoie să investești alte câteva sute de lei pe aparate dedicate încălzirii sau răcirii locuinței, te poți alege cu cel mai eficient sistem de piață, aerul condiționat fiind încadrat în categoria de top a tuturor sistemelor.

Înainte de a te apuca să alegi aparatul de aer condiționat trebuie să te asiguri că îl alegi pe cel mai bun iar pentru astfel de decizii ai nevoie de părerea unor specialiști. Aerul condiționat trebuie să fie ales în funcție de anumiți parametri de funcționare, respectiv specificații tehnice potrivite și adaptate nevoilor tale. Achiziționarea unui aparat de aer condiționat bun vă poate scăpa de aerul greu de respirat, vă oferă un consum ce curent mic și vă oferă suficient confort pentru a locui în casă în cele mai bune condiții.

Principalii factori în alegerea aparatelor de aer condiționat:

– prețul aparatului de aer condiționat

– garanția aparatului de aer condiționat

– filtrele aparatului de aer condiționat

– eficiența pentru răcire

– puterea de răcire

Totodată înainte de a vă alege aparatul de aer condiționat trebuie să aveți în vedere:

– mărimea camerei în care va fi amplasat

– înălțimea

– mărimea ferestrelor

– nivelul de însorire

Îți propunem cele mai bune aparate de aer condiționat disponibile la momentul actual pe piață:

Heinner Obsidian HAC-12OWF-BK 12000 BTU

LG Deluxe DC12RT 12000 BTU

 TESLA Wi-Fi TA53LLIL-1832IA 18000 BTU

TESLA A36FFML-1232IA 12000 BTU

Înainte de a vă achiziționa un aparat de aer condiționat trebuie să luați în considerare un calcul simplu care vă poate scuti de achiziția unui aparat de aer condiționat prea scump sau prea ieftin, care nu se potrivește cu spațiul din camera în care doriți să îl instalați. Pentru fiecare metru pătrat de suprafață răcit adăugați 20 BTU și vedeți la ce cantitate ajungeți. Totodată, trebuie să țineți cont și de mărimea ferestrelor, a ușilor și tipul izolației pentru a vă bucura de eficiență sporită pentru o perioada mai lungă de timp, acest lucru influențând în special consumul de curent. Piața aparatelor de are condiționat este una foarte vastă, având categorii diferite de preț și eficiență.

Un aparat de aer condiționat bun vă poate ajuta să treceți cu succes prin lunile de foc ale verii. Zilele foarte fierbinți vă pot da mari bătăi de cap, mai ales dacă lucrați de acasă și spațiul de la interior nu este deloc confortabil din punct de vedere al temperaturii. Este foarte important să alegeți aparatul de aer condiționat cu capacitatea corectă de BTU. Dimensiunea încăperii fiind un factor extrem de important în alegerea numărului de BTU potrivit.

Cele mai eficiente aparate de aer condiționat sunt cele de tip split, care au o unitate în exterior și una în interior, putând astfel să ofere cel mai bun flux de aer. Unitatea exterior are la bază compresorul de răcire pe când cea de la interior ventilatorul, controlul mecanic și digital, ce vă permite îndreptarea fluxului de aer către orice zonă din încăpere.

Pentru a vă familiariza mai bine cu aparatele de aer condiționat enunțate mai sus vă vom prezenta pe scurt fiecare aparat în parte.

1. Aparatul de aer condiționat Heinner Obsidian HAC-12OWF-BK dispune de 12000 BTU, fiind ideal pentru orice încăpere. Grație designului atrăgător și display-ului digital, Heinner Obisidian se potrivește în orice locuință, fiind ideal mai ales în firme. Carcasa de tip oglindă reflectă foarte bine calitatea produsului, împreună cu eficientă sa, reușind să devină unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat de pe piață.

[ VEZI PRETUL ]

2. Cei de la LG sunt foarte cunoscuți pentru telefoanele de bună calitate, televizoarele, frigiderele și multe alte produse IT și electrocasnice de pe piață, având cel mai bun raport calitate-preț. LG Deluxe DC12RT Dual Inverter este unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat A++, având 10 ani de garanție și o mulțime de tehnologii noi ce vor duce la o eficiență foarte ridicată.

[ VEZI PRETUL ]

3. Deși mulți nu știu, TESLA este și un brand cunoscut mai ales în fabricarea aparatelor de aer condiționat. TESLA TA53LLIL-1832IA este unul dintre cele mai cunoscute modele produse vreodată grație capacității mari de răcire, 18000 BTU. Aparatul de aer condiționat vine cu o mulțime de funcții noi dar și un filtru antibacterian care va oferi întotdeauna în încăpere un aer foarte curat.

[ VEZI PRETUL ]

4. TESLA TA36FFML-1232IA este fratele mai mic al lui TESLA TA53LLIL-1832IA având doar 12000 BTU. În pofida faptului că eficiența aparatului de aer condiționat este cu ceva mai scăzută față de celălalt model, acesta reușește să ofere un consum de energie mult mai redus.

[ VEZI PRETUL ]

s-ar putea sa-ti placa