Acasa Electrocasnice Ce aparatura electronica nu trebuie sa lipseasca dintr-o baie

Ce aparatura electronica nu trebuie sa lipseasca dintr-o baie

by Dragos Schiopu

La fel cum o bucatarie nu se poate lipsi de frigiderul sau aragazul ei, exista si o lista nu foarte cuprinzatoare de electronice a caror prezenta in baie ar trebui sa fie considerata ca fiind esentiala. Pe langa clasicele elemente ale baii, precum chiuveta sau prosoapele, avem ocazia si suntem nevoiti sa aducem si aparatura electronica ce are rolul de a ne usura munca sau chiar de a fi responsabile pentru sarcini ce nu pot fi realizate sub nicio forma manual, cu aceeasi efectivitate.

Care sunt acele electronice de care orice baie moderna ar trebui sa dispuna?

1. Boiler electric: unicul sau rol este de a va pune la dispozitie constant accesul la apa calda in orice perioada, cat timp acesta este alimentat de o sursa de electricitate. Un aparat pe lemne poate implica efort fizic si destul de multe resurse pentru intretinerea sa. Cel mai bun boiler electric ofera toate aceste facilitati cu minim de efort.

2. Uscator de par: este un dispozitiv de care ne putem lipsi. Cu toate acestea, este o diferenta considerabila intre a avea parul uscat in doar cateva minute si intre a astepta zeci de minute pentru ca acesta sa ajunga la acelasi rezultat pe cale naturala, timp in care ar trebui sa il stergem. Efortul depus e mult prea mare, la fel si timpul alocat.

Este foarte probabil sa fim implicati in situatii in care sa ni se solicite prezenta intr-o anumita locatie in cel mai scurt timp posibil. Acestea pot coincide cu momentul in care tocmai am iesit din baie. In acea situatie utilitatea unui uscator de par va fi inteleasa pe deplin.

3. Masina de spalat: practicile vechi presupuneau spalarea hainelor manual. Poate ca multi dintre actualii parinti sunt reprezentanti ai perioadelor in care nu oricine avea la indemana un dispozitv automat si acum sunt intr-o cautare disperata a modelului reprezentativ pentru cea mai buna masina de spalat care sa le ofere cele mai multe beneficii la costuri cat mai reduse. Perioada de cateva zeci de minute sau chiar ore pe care ai fi acordat-o spalarii hainelor va fi preluata in totalitate de catre aceasta metoda complet automata, efortul ce vine din partea ta fiind aproape inexistent. Tot ceea ce e de facut este sa asezi hainele in cuva masinii, sa adaugi detergentul dorit, sa alegi programul de spalare(in cazul in care masinile dispun de aceasta functionalitate) si sa o pornesti.

4. Uscator de maini: de fiecare data cand ne spalam pe maini, o facem pentru a indeparta posibilele bacterii sau murdarie. Totusi, nu des am luat in calcul faptul ca prosopul pe care urmeaza a ne sterge a mai fost folosit inainte sau nu este pe deplin curat. Mai mult de atat, acestea se vor uda sau murdari foarte usor, presupunand trecerea frecventa a sa prin procese de spalare. Un uscator de maini nu va folosi niciodata o sursa reincarcabila. Acesta necesita doar alimentarea sa la energia electrica. Va solicta doar curatarea sa periodica. Vei scapa astfel de grija inlocuirii prosopului cu unul curat, sau schimbarea cutiei sau rolei de servetele.

Acestea sunt electronicele pe care le consideram de nelipsit sau sunt des neglijate cand vine vorba de dotarea baii cu aparatura si utilitatile necesare. Amenajarea cu alte accesorii, designul personalizat(alegerea culorilor si a formelor) si modalitatea de distributie si pozitionare a obiectelor in camera sunt aspecte ce pot fi luate individual, de fiecare detinator de locuinta in parte.

s-ar putea sa-ti placa