Acasa Computere Caror riscuri te expui daca folosesti sistemul de operare Windows fara licenta

Caror riscuri te expui daca folosesti sistemul de operare Windows fara licenta

by Dragos Schiopu

hacking

Windows-ul este cel mai bine cunoscut sistem de operare din lume, atat pentru vechimea sa cat si pentru faptul ca ofera o interfata usor de ajustat utilizatorilor. De cele mai multe ori se prefera sa se descarce de pe internet o imagine ISO si sa se instaleze un Windows piratat. Nu e intocmai cea mai buna idee pe care o au utilizatorii, datorita faptului ca nu au un Windows platit se expun foarte mult la atacuri, hackerii abia astepta sa puna mana pe un sistem ceva mai vechi si sa il exploateze. O licenta Windows nu e foarte scumpa, si ofera o gramada de beneficii, printre care si cele mai noi update-uri de la Microsoft.

Fie ca este vorba de un update de securitate sau ca s-a mai schimbat cate ceva in functionalitatea sistemului de operare, este necesar ca de fiecare data sa primeasca informatia de la Microsoft. Pe langa toate acestea cei ce pirateaza sistemul de operare Windows se expun unui risc destul de mare, conform articolului 139(6), se incalca legislatia si se pot da ani buni de puscarie (de la 6 luni la 3 ani). Lasand la o parte toate acestea, cei de la DIICOT au pornit de ceva vreme in cautarea piratilor, in cautarea celor ce pirateaza atat sisteme de operare cat si alte soft-uri.

Niciodata nu ve-ti fi siguri de crackul pe care il utilizati in Windows, de cele mai multe ori acesta este fisierul cu cele mai mari probleme, sunt sanse destul de mari ca acesta sa aiba un Troian sau un Keylogger. E un razboi continuu, in timp ce cei de la Microsoft muncesc sa dezvolte cat mai bine sistemul lor de operare, hackerii avanseaza enorm de mult si reusesc sa treaca peste anumite piedici.
Dupa calculele noastre Windows XP este cel mai piratat sistem de operare din lume. Acum ca nu mai primeste update-uri de securitate este cel mai expus unui atac al hackerilor, tot mai multe companii incercand sa nu mai faca softuri pentru acest sistem de operare.

s-ar putea sa-ti placa