Acasa Tehnologie Sony Online Entertainment a fost vandut

Sony Online Entertainment a fost vandut

by Dragos Schiopu

Compania Sony a declarat luni, ca a vandut Sony Online Entertainment, adica divizia care se ocupa cu producerea jocurilor online.

Compania care a cumparat Sony Online Entertainment se numeste Columbus Nova, care este o companie de investitii.

Momentan nu se stie nimic despre pretul si termenii  cu care a fost vandut Sony Online Entertainment doar ca isi v-a schimba numele in Daybreak Game Company.

Sony Online Entertainment s-a dezvoltat la sfarsitul anilor 1990 si a fost printre primele companii care au produs jocuri on-line, multiplayer si MMO-uri.

Sony Online Entertainment este recunoscuta pentru creatiile sale in domeniul jocurilor ca de exemplu: EverQuest, EverQuest 2, The Matrix Online, Planet Side, Star Wars Galaxy, Free Realms si Vanguard: Saga Eroilor. Plus multe alte jocuri care sunt in curs de dezvoltare. Probabil ele vor fi continuate de Daybreak Game Company.

Sony Online Entertainment a dat lovitura cu jocul EverQuest, un joc on-line de fantezie pentru calculatoare care a aparut in anul 1999. Oamenii chiar au platit o taxa lunara pentru a se alatura celorlalti jucatori pentru a invinge monstrii si a gasi comoara.

Sony Online Entertainment a luptat de a lungul anilor pentru a tine pasul cu o noua generatie de companii producatoare de jocuri on-line, printre care si Riot Games, bine-cunoscuta companie care a produs jocul League of Legends.

Consola PlayStation Sony nu este afectata de aceasta afacere cu Columbus Nova. In continuare Sony va produce aceste console PlayStation.

Sony Online Entertainment va deschide noi drumuri pentru Daybreak, dar John Smedley, presedintele companiei, a declarat intr-un tweet, ca va produce noi jocuri pentru Xbox One. Xbox One este o consola de la Microsoft si cel mai mare rival pentru consolele Sony de pe aceasta piata.

Nu cred ca compania Sony pierde foarte mult cu aceasta vanzare a diviziei pentru producerea jocurilor. Bani obtinuti din vanzarea Sony Online Entertainment vor fi investiti in celelalte divizii care apartin de Sony in divizia de filme, TV show si in Sony Music Entertainment.

s-ar putea sa-ti placa