Acasa Diverse Youtube introduce Choose Your View

Youtube introduce Choose Your View

by Dragos Schiopu

Internetul este intr-o continua evolutie si schimbare iar site-urile populare incearca zilnic sa vina cu ceva nou astfel incat sa reuseasca sa isi pastreze comunitatea. Pe Digipedia scriem zilnic despre update-urile pe care retelele de socializare le aduc precum si despre schimbarile celor de la Google. Tot in tema update este si articolul de astazi in care vom vorbi despre o miscare a celor de la Youtube care au introdus Choose Your View.

Noul mod de vizualizare introdus de Youtube permite utilizatorilor sa stabileasca unghiul din care privesc un anumit videoclip astfel incat acesta sa se poata bucura de fiecare detaliu si sa nu piarda nici macar un frame. Astfel utilizatorii beneficiaza de un mod de interactionare foarte dezvoltat si cu siguranta acest lucru se va vedea in ceea ce priveste succesul Youtube.

Momentan nu exista decat un videoclip filmat la un concert al artistei Madilyn Bailey ce permite utilizatorilor selectarea unuia dintre cele patru unghiuri disponibile. Acestea pot fi setate din dreapta videoclipului fie cu mouse-ul sau fie cu butoanele 1, 2, 3 sau 4. De asemenea videoclipul continua chiar daca schimbam unghiul astfel incat experienta este una foarte interesanta.

Realizarea acestui videoclip a fost posibila cu ajutorul a patru camere video ce au fost sincronizate atunci cand au filmat concertului artistei. Astfel deocamdata tehnologia nu poate fi folosita si de catre utilizatorii obisnuiti insa este foarte posibil ca tehnologia sa fie dezvoltata astfel incat sa aiba acces fiecare utilizator la ea. Acest lucru depinde probabil doar de succesul de care se va bucura functia Choose Your View.

Parerea mea este ca Youtube au avut o idee buna cand au introdus acest mod nou de vizualizare deoarece astfel a facut ca vizionarea de videoclipuri sa urce la un alt nivel, unul mult mai interesant si mai putin monoton pentru utilizatori. Astfel videoclipurile par mai realiste si iar vizionarea videoclipurilor este mai placuta.

youtube-choose-your-view-640x374

s-ar putea sa-ti placa