Acasa Tehnologie Bolt, cel mai portabil vehicul electric din lume

Bolt, cel mai portabil vehicul electric din lume

by Dragos Schiopu

Stim cu totii cat de nasol este sa ramai blocat in trafic si sa ajungi cu o ora mai tarziu la servici din cauza traficului. Totusi aceste situatii par sa dispara incetul cu incetul deoarece apar tot felul de vehicule unul mai portabil ca altul care ne ajuta sa ajungem rapid unde ne dorim fara sa apelam la masina sau la mijloacele de transport in comun. Daca acuma ceva timp Dragos scria pe blog despre Airwheel, un mijloc de transport al viitorului dupa cum il numea el, eu voi vorbi despre Bolt, un alt mijloc de transport care va fi tot mai intalnit in urmatoarea perioada.

Bolt este un skateboard inteligent care ne ajuta sa mergem la servici, la scoala sau prin oras fara sa fim nevoiti sa pierdem timp. Spre deosebire de skateboard-urile obisnuite, acesta este unul inteligent si electric astfel incat nu suntem nevoiti sa ne facem vant pentru a putea merge pe el. Nu, tot ce trebuie sa faci este sa stai pe el si sa il controlezi sa mearga in directia dorita. Acesta poate atinge viteze de pana la 20 de km/h ceea ce presupun ca e foarte palpitant.

Acesta are foarte multe avantaje. Pe langa faptul ca este foarte rapid si distractiv, nu are nevoie decat de o ora pentru a se incarca si mai mult decat atat, dispune de un port USB prin intermediul caruia iti poti incarca si telefonul. Asa-i ca-i tare?

Avand dimensiuni de doar 60x25x10.5cm si o greutate de doar 4 kg, Bolt este un vehicul foarte portabil astfel incat nu vom avea nevoie de o parcare pentru el ci il putem pune foarte usor intr-un rucsac care ne va ajuta sa il transportam atunci cand nu ne transporta el pe noi.

bolt

Un lucru interesant la acest skateboard este acela ca nu e dezvoltat de americani, dupa cum probabil ati fi crezut, ci este produs de catre europeni. Mai exact, compania dezvoltatoare este de origine italiana.

Momentan Bolt se afla la stagiul de proiect ce cauta finantare pe Indiegogo unde persoanele care doresc sa ajute la dezvoltarea sa realizand o precomanda, vor fi nevoite sa plateasca aproximativ 700 de dolari, pachetele de 600 de dolari fiind deja epuizate.

20150325150015-bolt-main

s-ar putea sa-ti placa