Acasa Tehnologie Bill Gates: ,,Nu va mai fi nicio tara saraca pana in 2035”

Bill Gates: ,,Nu va mai fi nicio tara saraca pana in 2035”

by Dragos Schiopu

In scrisoarea sa anuala, Bill Gates afirma ca este un mit faptul ca tarile sarace nu se pot imbogati, dezvoltandu-si economia. Bill Gates este unul dintre arhitectii principali ai revolutiei digitale, faimos pentru faptul ca a renuntat la prestigioasa Universitate Harvard pentru a pune bazele imperiului Microsoft.

Marti, el a sustinut ca revolutia va fi unul dintre lucrurile care va ajuta tarile mai sarace sa scape de saracie si sa aiba un drum ascendent. Cu totii suntem constienti de faptul ca Gates cunoaste suficient de multe lucruri din interior si isi permite sa faca asemenea declaratii.

bill-gates-jpg

Conform scrisorii anuale cu care ne-a obisnuit Bill Gates, acesta celebreaza progresul pe care l-a avut unele tari sarace si sustine ca acestea se pot imbogati considerabil daca vor continua pe drumul acesta. ,, Sunt destul de optimist cu privire la acest lucru si sunt dispus sa fac o predictie: pana in 2035 nu va mai exista aproape nicio tara saraca in lume”, a spus Gates plin de incredere.

El isi bazeaza argumentele pe clasificarea tarilor cu venituri mici realizata recent de Banca Mondiala. De asemenea, Gates crede cu convingere ca ,, Aproape toate tarile vor dispune de ceea ce numit noi astazi venituri mici-medii sau mai bogate”. Fondatorul Microsoft este de parere ca tarile sarace vor invata de la vecinii lor mai dezvoltati si vor strange bani de pe urma unor vaccinuri noi, diferite inovatii si revolutia digitale pe care o simtim cu totii inca de pe acum.

indian-poverty

Daca e sa credem spusele lui Bill Gates, se pare ca si Romania se va bucura de o crestere economica in anii ce urmeaza. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure pentru ca tara noastra dispune de niste resurse naturale si umane incredibile.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Mihai Ioan 24-01-2014 - 05:27

Bill are viziune, mereu a avut si nu se inseala. Atat noi cat si tarile mult mai sarace pot progresa, important este sa muncim pentru asta.

Comentariile sunt inchise.