Acasa Jocuri Doua cazinouri din Las Vegas permit plata cu Bitcoin

Doua cazinouri din Las Vegas permit plata cu Bitcoin

by Dragos Schiopu

Pentru aceia dintre voi care nu stiu foarte exact ce este un Bitcoin, lasati-ma sa va prezint succint aceasta notiune. Bitcoin este o moneda digitala creata in 2009 de catre Satoshi Nakamoto. Numele Bitcoin se refera de asemenea si la programul cu sursa deschisa pentru folosirea acestor monede, cat si la reteaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formeaza. Bitcoinii pot fi salvati pe un computer personal sub forma unui fisier portofel. Marii analisti financiari sunt sceptici in ceea ce priveste veridicitatea acestei monezi, dar se pare ca Bitcoin-ul castiga pe zi ce trece tot mai mult teren.

bitcoin-coin-satoshi_610x435aladdin_casino_thumb

Dupa ce mai multe magazine, site-uri si chiar farmacii au premis plata cu Bitcoin, doua cazinouri din orasul tuturor posibilitatilor, Las Vegas, au implementat acest mod de plata. Cazinoul ,,D” si ,,Golden Gate” au anuntat de curand ca toti clientii sunt liberi sa plateasca prin intermediul Bitcoin-ului atunci cand stau la hotelurile lor. De asemenea, proprietarul cazinoului ,,D” a mai spus ca Bitcoin-ul poate fi folosit si pentru plata la restaurante sau la magazinele de cadouri. Din pacate, niciunul dintre cazinouri nu permit clientilor (inca) sa parieze pe Bitcoin. ,, Pentru noi, va fi foarte interesant sa vedem cu va reactiona lumea la aceasta noutate”, a spus Derek Stevens, co-fondatorul celor doua cazinouri.

1681434-poster-1280-las-vegas-meeting

Valoarea Bitcoin-ului a crescut exponential in ultimii cativa ani. In 2011 acesta valora $2. Pana in 2013, acesta a ajuns sa valoreze $20 si in aprilie anul trecut a atins pragul de de $266.  In ultimele luni Bitcoin-ul s-a bucurat de un succes enorm, atingand apogeul de circa $850.

Daca vom continua in ritmul acesta, nu este exclus ca in urmatorii ani sa putem cumpara aproape orice cu Bitcoin-ul. Parerea mea este ca in momentul de fata Bitcoin-ul este cu adevarat o revelatie, dar inca este destul de riscant sa investesti in el.

s-ar putea sa-ti placa