Acasa Tehnologie Apple se gandeste la sanatate! Compania a lansat 5 aplicatii pentru iOS

Apple se gandeste la sanatate! Compania a lansat 5 aplicatii pentru iOS

by Dragos Schiopu

ax

Cu ocazia evenimentului din aceasta seara, Apple a profitat de ocazie si a lansat 5 aplicatii destinate sanatatii oamenilor. De cele mai multe ori tehnologia evolueaza la anumite capitole lasand de o parte unele dintre cele mai importante aspecte ale vietii, mai exact cele legate de sanatate. Ei bine, iata ca de data aceasta cei de la Apple au vrut sa puna mai mult accentul pe sanatatea oamenilor, astfel au facut o suita de aplicatii ce ii va ajuta pe doctori sa ofere un diagnostic mult mai rapid in privinta starii pacientului.

Apple in colaborare cu cateva universitati din America a construit unele dintre cele mai bune aplicatii destinate bolii Parkinson si nu numai. Compania vrea sa mearga mai mult pe acest domeniu, vrea sa puna accentul mult mai mult pe stilul de viata a utilizatorului. Spre exemplu, cei ce sufera de Parkinson si vor sa se inscrie in aplicatia destinata bolii, vor trebui sa completeze o suita de teste pentru a putea fi inclusi in baza de date a doctorilor. Datorita acestei aplicatii doctorii vor putea monitoriza in timp real starea pacientului, fapt ce le confera o oportunitate mai rapida de a da un diagnostic in cazul unui atac ce ar putea sa ii puna viata in pericol beneficiarului.

Desigur, Apple a dorit sa dezvolte aplicatii in mai multe domenii din medicina, astfel punand accentul si pe cele pentru diabet, boli de inima, astm sau cancer la san. CEO-ul companiei a marturisit ca pana la momentul de fata au fost create peste 900 de aplicatii care au rolul de a mentine un stil de viat cat mai sanatos. Intregul sistem pe baza caruia functioneaza HealthKit-ul de la Apple este extrem de simplu, aplicatia monitorizeaza starea pacientului si trimite informatii directe catre doctori pentru a le prescrie un diagnostic.

Va ramane de vazut cat de fiabila este aceasta modalitate creata de catre cei de la Apple, vom putea afla daca intradevar tehnologia a ajuns atat de departe incat doar cu ajutorul unor aplicatii omul sa se vindece mult mai repede.

s-ar putea sa-ti placa