Acasa Tehnologie Anul 2013, un an important pentru lumea tehnologiei

Anul 2013, un an important pentru lumea tehnologiei

by Dragos Schiopu

Blue Special EffectAnul 2013 a fost unul cu adevarat remarcabil, lumea tehnologiei avand parte de o multime de lucruri noi, dar si de multe evenimente importante, din care le-am selectat pe cele mai importante.

Bitcoin si cresterea acestei monede virtuale
Chiar daca aceasta moneda a aparut de cativa ani, anul acesta a reprezentat un punct de maxim pentru Bitcoin, ajungand sa creasca enorm si sa devina foarte cunoscuta. In prezent, Bitcoin a inceput sa lase in urma spatiul virtual, acum fiind cumparate chiar masini si locuinte cu aceasta. Exista totusi si oameni care considera ca Bitcoin nu este ceva sigur, asta datorita fluctuatiilor mari.

Revolutia gadgeturilor portabile
In acest an, au inceput sa apara tot felul de gadgeturi, de la ochelari, ceasuri pana la sosete inteligente. Momentan, nu vedem asa de multi oameni care sa foloseasca aceste gadgeturi, fiindca multe dintre acestea sunt mai degraba prototipuri si nu se prea gasesc persoane care sa fie dispuse sa isi cheltuie banii pe astfel de tehnologii.

Razboiul consolelor
Tot in 2013 au fost lansate si 2 console care se bucura de mare succes pe piata, PlayStation 4 si Xbox One. Momentan nu s-a stabilit un invingator, fiindca este foarte greu de ales dintre cele 2 console. Asadar, ramane ca cel mai probabil, anul 2014 sa vina si cu rezultatul acestei batalii crancene, lasand pana atunci utilizatorii sa se decida.

Cumpararea Nokia de Microsoft
Datorita faptului ca cei de la Microsoft si-au dorit sa se lanseze puternic pe piata telefoniei mobile, au facut aceasta achizitie importanta.

Apple, cu o multime de lansari importante
Probabil cel mai bun an pentru cei de la Apple. Acestia au facut o multime de lansari importante, printre care cu siguranta cea mai importanta este trecerea la iOS 7. Pe langa acest update al sistemului de operare, Apple a mai lansat si 2 telefoane, iPhone 5S si iPhone 5C, precum si 2 iPad-uri.

 

s-ar putea sa-ti placa