Acasa Telefoane Cum iti poti proteja smartphone-ul in anotimpul rece

Cum iti poti proteja smartphone-ul in anotimpul rece

by Dragos Schiopu

Smartphone-urile nu sunt construite pentru frig extrem. Dar din moment ce bataia cu bulgari este pe punctul de a incepe, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa folosesti telefonul in siguranta, iarna aceasta.

Cum folosesc telefonul purtand manusi?

Iarna este important sa pastrati extremitatile calde si confortabile, dar purtarea unor manusi nu este o solutie daca esti posesorul unui smartphone. Manusile nu iti vor permite sa folosesti in voie telefonul pentru ca aceasta este prevazut cu ecran tactil capacitiv. Exista ecrane speciale pentru vreme rece, acestea fiind prevazute cu strat auxiliar care permite utilizarea in voie.

0006b830-540

De asemenea, mai nou, s-au creat manusi care includ material special, conductor, pe varful degetelor  astfel incat sa puteti atinge ecranul fara nicio problema.

Ce se intampla cu un telefon rece?

Unele smartphone-uri mentioneaza temperaturile optime pentru functionare in ghidul de utilizare. De exemplu, atunci cand este inchis, iPhone 5S poate rezista la temperaturi cuprinse intre -4 ° si 113 ° Fahrenheit . Cand este pornit , intervalul este mult mai ingust . Apple sugereaza 32 ° Fahrenheit ca fiind cea mai scazuta temperatura de functionare .

Cand baterii litiu-ion sunt expuse la temperaturi scazute , performanta lor are de suferit . La rece, o baterie de telefon se poate consuma mai repede decat in ​​mod normal. In cazul in care telefonul se inchide, nu-l reporni pana in momentul in care sunteti in interiorul unei locuinte calduroase si ofera timp telefonului tau pentru a se incalzi. Repornirea imediata a telefonului ar putea provoca, de fapt, mai mult rau telefonului si poate reduce durata de viata a bateriei, ” spune  Jeremy Kwaterski.

Nu este vorba doar de baterie, spune Kwaterski. Smartphone-urile sunt alcatuite si din alte piese electronice delicate, cum ar fi ecranele LCD, care pot suferi defectiuni la temperaturi extreme.

Pentru a preveni racirea telefonului, nu-l lasa in locuri reci, precum o masina parcata sau o masa aflata in aer liber. Cel mai bine ar fi sa-l ti intr-o husa sau in buzunar de unde ar putea absorbi o parte din caldura corpului tau.  Daca totusi trebuie sa iti lasi telefonul pe dinafara, inchide-l pentru siguranta. 131213133653-smartphone-in-ice-story-top

s-ar putea sa-ti placa