Acasa Portabile Surface 2 si Surface 2 Pro

Surface 2 si Surface 2 Pro

by Dragos Schiopu

Microsoft nu se lasa si pregateste doua noi tablete, Surface 2 si Surface 2 Pro. Desi prima generatie de tablete Surface s-a vandut destul de greu si intr-un numar mic de unitati, Microsoft a pregatit deja noua generatie de tablete cu mici modificari de design si un hardware mai puternic.

Surface

Decizia luata de Microsoft de a face un upgrade hardware la tabletele sale este perfect ok, dar se pare ca gigantul din IT nu a invatat lectia dureroasa pe care a primit-o cu Windows RT. Astfel, cele doua tablete reprezinta un upgrade pe partea de hardware, pe partea vizuala si un sistem nou sau cel putin un sistem putin modificat vizual, Windows 8.1. Versiunea Surface 2 Pro va avea Windows 8.1 Pro, procesorul fiind bazat pe arhitectura x86, iar Surface 2 va avea Windows RT bazat pe arhitectura ARM. Totusi, noua tableta se va numi doar Surface 2, fara a mai pune si numele RT, care au indepartat o parte din clienti. Cei drept, nici mie nu imi place o tableta cu Windows 8 RT pe care pot instala doar aplicatii metro.

La capitolul hardware, Surface 2 Pro va avea cel mai nou procesor de la Intel, un Haswell si 8 GB de RAM ce pot asigura o rulare perfecta a sistemului de operare gandit de Microsoft pentru a avea aceeasi eficienta si pe computer, dar si pe tableta. Daca vorbim de Surface 2, aceasta este echipata cu un procesor de la nVidia, un Tegra 4 (quad core) bazat pe nucleele Cortex A15 cu arhitectura de la ARM.

Si autonomia tabletelor a avut de castigat, iar in momentul de fata putem afirma ca tabletele au castigat o autonomie cu doua ore mai mare decat seria precedenta. Data de lansare a noilor tablete este 18 octombrie, luna in care isi va face aparitia oficial si Windows 8.1.

s-ar putea sa-ti placa