Acasa Tehnologie Noua tehnologie a celor de la Ford te va scapa de amenzi

Noua tehnologie a celor de la Ford te va scapa de amenzi

by Dragos Schiopu

masina

Majoritatea soferilor au probleme cu limitele de viteza, atat din punct de vedere a locurilor in care sunt amplasate cat si a vitezei maxime permise. Cu siguranta aveti o masina performanta si vreti sa ii testati capacitatile, sau pur si simplu va grabiti sa ajungeti la destinatie insa limitele de viteza va incetinesc din drum, ba mai mult inevitabil puteti sa primiti la un moment dat si o amenda pentru incalcarea acestora. De cele mai multe ori soferii sunt de acord cu limitele de viteza insa sunt situatii in care v-ati dori ca pe viitor sa nu mai fiti opriti din drum.

La momentul de fata orice aplicatie GPS actualizata la zi este capabila sa va avertizeze in timp real atunci cand depasiti limita de viteza. GPS-ul te avertizeaza insa nu te obliga sa reduci viteza, asta e una dintre cele mai mari probleme a soferilor care folosesc la momentul de fata un asemenea sistem. Noua tehnologie a celor de la Ford poarta denumirea de Intelligent Speed Limiter si promite sa fie integrata pe viitorul Ford S-MAX.

Sistemul pe baza careia functioneaza acest modul de incetinire in functie de limita de viteza impusa pe perimetrul de drum pe care circulati nu este deloc complicat, mai degraba am putea spune ca este unul dintre cele mai simpliste si mai usor de folosit. Ca totul sa functioneze bine este necesara montarea unei camere pe parbriz, intocmai pentru a vedea in timp real semnele de circulatie si viteza pe care o aveti in acel moment pentru a transmite sistemului masinii informatii cu privire la limitarea vitezei maxime.

Desigur, producatorii au introdus si un buton prin care beneficiarii unui astfel de autovehicul vor putea sa dezactiveze intregul sistem si sa foloseasca masina la fel ca inainte, fara limitari. Sistemul este extrem de inteligent, este capabil sa scoata anumite semnale sonore chiar si atunci cand accelerati involuntar intr-o zona cu probleme.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Dragos Schiopu 25-03-2015 - 21:32

Nu mi se pare asa de revolutionara tehnologia asta, cand intru in Bucuresti pun masina pe 55 limita si nu sare peste oricat as accelera. E cam lenesa uneori pe zone unde as putea da mai tare dar am o satisfacie ca nu dau un leu politistilor.

Comentariile sunt inchise.