Acasa Tehnologie MWC 2015: BMW si Intel colaboreaza in conceperea motocicletei viitorului

MWC 2015: BMW si Intel colaboreaza in conceperea motocicletei viitorului

by Dragos Schiopu

motoo

Cei de la Intel conform ultimelor informatii de la MWC 2015 au incheiat un parteneriat cu BMW in scopul producerii unor motociclete cu tehnologie de ultima ora. Cei de la Intel au avut intotdeauna posibilitatea obtinerii unora dintre cele mai recente tehnologii, atat pentru partea hardware cat si pentru cea software. Intel a devenit in timp una dintre cele mai respectate companii producatoare de componente hardware si nu numai. Daca pana acum v-ati obisnuit cu vechea companie producatoare de procesoare ar trebui sa stiti ca acestia vor sa scoata pe piata impreuna cu cei de la BMW unele dintre cele mai inovatoare motociclete din lume.

Printre numeroasele descoperiri ale celor de la Intel se afla si Edison, unul dintre cele mai mici calculatoare din lume capabile sa execute comenzi extrem de dificile pentru un astfel de device. Conform informatiilor primite se pare ca Edison va fi integrat si in noul proiect a celor de la BMW si Intel, mini-calculatorul va reprezenta componenta principala a noilor dispozitive ce vor fi integrate pe viitoarele motociclete.

Primul prototip de motocicleta BMW a fost prezentat la MWC 2015 si a atras atentia tuturor pasionatilor de autovehicule. Casca si motocicleta au fost dotate cu tehnologia celor de la Intel, Edison facandu-si aparitia pe casca dar si in sistemul de functionare al motocicletei. Multumita acestei tehnologii omul poate interactiona mult mai usor cu motocicleta folosindu-se de comenzi vocale. Casca mai beneficiaza si de un display cu ajutorul caruia soferul poate sa primeasca informatii legate de traseu sau notificari cu privire la combustibilul ramas sau viteza de deplasare.

Intregul proces de transmisie intre casca si motocicleta se realizeaza pe baza sistemului WiDi si a placii Edison cat si a unui modul 4G pentru ca interactiunea sa fie mult mai rapida si fara probleme. Casca, printre multe altele este capabila sa semnalizeze in cazul in care soferul are tendinta de a schimba directia de mers, avertizandu-i in acest fel si pe cei din spate mult mai usor.

s-ar putea sa-ti placa