Acasa Computere 25 de ani de la lansarea Windows 3.0

25 de ani de la lansarea Windows 3.0

by Dragos Schiopu

x

Astazi, 22 mai 2015, cei de la Microsoft aniverseaza 25 de ani de la lansarea Windows 3.0, prima versiune a sistemului de operare, cea care a reusit sa devina cu adevarat populara pentru mediul tehnologic de atunci. Windows 3.0, a dat startul unei noi generatii, unei noi ere, in care tehnologia incepea sa depaseasca limitele imaginatiei, sa ofere o noua viziune catre viitor. Sistemul de operare a celor de la Microsoft, Windows 3.0, a fost principala platforma pe care a debutat si bine cunoscutul joc Solitaire.

Anul 1990 a reprezentat o intreaga evolutie din punct de vedere tehnologic pentru Microsoft, avand primul lor sistem de operare pe 256 de culori. Windows 3.0 la acea vreme era o noutate pentru toata lumea, a fost primul sistem de operare a celor de la Microsoft utilizat la scara larga, fiind preinstalat pe majoritatea pc-urilor. Windows 3.0 era disponibil in doua versiuni, 16 biti si 32 de biti, doar in cazul in care puteati benefiicia de un procesor ceva mai puternic, spre exemplu un Intel 80386 sau 386, asa cum a fost redenumit mai tarziu.

Odata cu lansarea sistemului de operare Windows 3.0, Microsoft putea in sfarsit sa concureze la acelasi nivel cu cei de la Apple, venind in pachet cu o sumedenie de facilitati, printre care: panoul de control, structurarea de ferestre a devenit mult mai accesibila, program manager, file manager, print manager, s.a.m.d. Printre multe altele, cei de la Microsoft au ales sa integreze si un nou kit de dezvoltare software (SDK), mult mai organizat, astfel incat sa le usureze munca dezvoltatorilor de programe.

z

Pentru un sistem de operare de la acea vreme, Windows 3.0, avea cerinte destul de ridicate, mai exact un procesor 8086, 8088 sau alte versiuni mai noi, 6-7 MB spatiu liber de stocare pe HDD, cat si upgradarea la o versiune ceva mai avansata de MS-DOS, 3.1. Odata cu functiile benefice oricarui sistem de operare, cei de la Microsoft au ales sa integreze si cateva jocuri, precum: Minesweeper, Hearts si Solitaire.

s-ar putea sa-ti placa