Acasa Diverse Pe 28 mai va fi prezentat Android M

Pe 28 mai va fi prezentat Android M

by Dragos Schiopu

Chiar daca lansarea va fi facuta in toamna acestui an, cei de la Google ne vor potoli putin curiozitatile pe 28 mai atunci cand va avea loc evenimentul Google I/O. In cadrul acestui eveniment va fi prezentat si Android M, un nou sistem de operare pentru telefon care vine cu o caracteristica foarte asteptata si interesanta totodata: arhitectura pentru scanarea de amprente.

Mi se pare insa foarte ciudat faptul ca Google pregateste un nou sistem de operare chiar daca versiunea precedenta, adica Android 5.0 Lollipop, este prezent doar pe 10% din totalul dispozitivelor cu Android. Sunt insa curios daca Android M va fi versiunea 6.0, ceea ce din nou ar fi foarte ciudat, sau 5.2 dupa cum ar fi si cazul, parerea mea. Android M mai promite si cateva imbunatatiri la capitolele securitate si aplicatii, deci nu va dispune doar de o singura noutate.

Totusi nu putem trage prea multe concluzii inainte ca evenimentul sa aiba loc, moment in care voi veni cu noi noutati caci cu siguranta vor exista destule de subiecte de scris. Zic asta deoarece in ultima vreme Androidul pare sa se extinda tot mai mult, nemaifiind acum doar un sistem de operare obisnuit. Astfel sunt curios cu ce ne va mai uimi acum cei de la Google. Vom vedea insa pe 28 mai.

android-m-6-0-concept

s-ar putea sa-ti placa