Acasa Tehnologie Skype for Windows 8

Skype for Windows 8

by Dragos Schiopu

O noua versiune de Skype pentru Windows 8 a fost lansata. Spun pentru Windows 8 pentru ca nu vorbesc de versiunea desktop, ci de cea Metro ( doar pentru Windows 8 ).

Screenshot.6539.1000000

Versiunea noua aduce cateva schimbari substantiale precum posibilitatea de a trimite poze si documente fara a fi nevoie de versiunea desktop.  De asemenea, noua versiune repara unele bug-uri si promite o performanta mai mare.

Pentru cei care sunt confuzi, am sa va explic ce este o aplicatie Metro si o aplicatie pe care o folosim pe orice Windows.

In primul rand aplicatiile Metro ruleaza atat pe tablete cat si pe calculatoare. Aplicatiile Metro utilizeaza foarte putine resurse, dar au si dezavantaje. De exemplu, daca vreti sa ascultati muzica de pe youtube in Internet Explorer Metro veti observa ca muzica se va opri in momentul in care intrati in alta aplicatie, sau pur si simplu in modul desktop, in Windows Store, etc. Deci aceste aplicatii utilizeaza mai putine resurse, dar au si dezavantaje.

Aplicatiile pe care le folosim pe orice Windows sunt cele care au extensia .exe si se instaleaza normal ( dam dublu click pe ele si urmam pasii de instalare). In schimb, aplicatiile Metro se instaleaza doar din Windows Store.

Am creat si un videoclip cu noul Skype pentru Windows 8 pe care il puteti viziona mai jos:

 

 

 

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

Avocatura 26-02-2013 - 18:04

Am instat acasa si eu asa ceva dar nu cred ca ajuta deloc mie unu nu imi place deloc pentru ca atunci cand esti conctacat de o persoana nu se aude nimic nici un sunet si doar se aprinde la recent un numar in functie de cate persoane te contacteaza iar daca nu esti atent sau te joci esti cam degeaba pe skype.

Andrei Petre 26-02-2013 - 19:14

Aceasta versiune este creata in special pentru Windows 8 RTM, adica pentru tabletele cu procesoare ARM care nu dispun de arhitectura x86. Personal eu am utilizat versiunea veche si mergea destul de bine. Dar oricum, recomand versiunea desktop, cea metro avand multe lipsuri.

Avocatura 07-03-2013 - 18:34

Multumesc mult o sa incerc si versiunea desktop.

Comentariile sunt inchise.