Acasa Tehnologie Ubuntu OS

Ubuntu OS

by Dragos Schiopu

Ubuntu este mai mult decat un simplu sistem de operare pentru calculator. Deja au aparut prea multe nume in sistemele de operare pentru telefoane si tablete. Dar Ubuntu for Phone sau Ubuntu for tablet suna rau? Eu zic ca suna destul de bine si celebrul sistem de operare cu kernel linux face pasi mari pentru o noua piata, cea a telefoanelor si a tabletelor.

UbuntuOS

Sa incepem cu Ubuntu pentru telefoanele mobile. Este un sistem ce arata bine si este foarte bine structurat, dar si foarte bine gandit. Este simplu, iar aplicatiile se comuta print-un singur gest ( spre marginea telefonului). Dar mai bine sa vedem cum arata acest Ubuntu OS si ce stie el sa faca:

Dupa cum puteti sa vedeti, Ubuntu OS arata chiar foarte bine si se misca foarte bine.

Nici cand vine vorba de tablete, Ubuntu nu se lasa mai prejos si vine cu o interfata intuitiva, se misca foarte bine si nu are lag.

Insa acest sistem de operare intra pe o piata care este condusa de Android si iOS (atat la telefoane cat si la tablete), o piata in care Microsoft investeste mult pentru noul sau sistem de operare pentru mobil ( Windows Phone 8 ) si cel pentru tablete ( Windows 8 RTM si Windows 8 PRO).

Totusi, in ciuda faptului ca cei de la Ubuntu nu au resursele celor de la Microsoft, au sanse mari sa obtina o cota deloc neglijabila daca noul sistem va impresiona. Dar cand a dezamagit Ubuntu?

Un clip cu sistemul de operare de la Ubuntu pentru tablete:

Trebuie sa mai spun ca Ubuntu a pus mare accent pe securitatea sistemului sau.

 

s-ar putea sa-ti placa