Samsung este un lider in domeniul tehnologiei si asta se datoreaza infrastructurii sale. Astfel, un telefon Samsung este realizat in totalitate de ei. Sau mai bine zis in mare parte de ei. Majoritatea telefoanelor utilizeaza componente de la diverse companii, insa Samsung ar putea deveni un producator independent, daca se poate spune asa.
Un telefon este alcatuit din foarte multe componente precum placa de baza, procesorul, display-ul, RAM-ul, dar si cateva componente mai mici precum microfonul, camera foto, etc. Majoritatea terminalelor au in ele diferite parti provenite de la mai multi producatori. De exemplu, majoritatea flagship-urilor au procesoarele realizate de Qualcomm.
Cei de la Huawei au si ei procesoarele lor HiSilicon Kirin 9xx, insa nucleele de care dispun sunt realizate de ARM (Cortex A53, spre exemplu). Samsung Galaxy S6 dispune de un procesor pe 14nm Exynos 7 Octa 7420, insa dispune tot de nucleele realizate de ARM si anume Cortex A53 si A57.
Daca ar fi sa analizam Galaxy S6, am putea spune ca el este realizat integral de Samsung, insa procesorul dispune de ingeniozitatea celor de la ARM. Samsung ar vrea sa schimbe asta si se pregatesc sa introduce niste procesoare Exynos cu propriile nuclee realizate in intregime de sud coreeni.
Ideea celor de la Samsung este cat se poate de buna. Personal, ma intrebam cand Samsung va decide sa faca acest pas care va lovi direct in Qualcomm. Pana in prezent, cele mai bune procesoare erau cele Snapdragon din seria 800. Odata cu Exynos 7420, Qualcomm a demonstrat ca nu mai poate fi numit lider incontestabil in domeniul procesoarelor. In timp ce Qualcomm doar realizeaza arhitectura procesoarelor si are nevoie de cineva precum TSMC sa le fabrice, Samsung detine propriile uzine pentru a face acest lucru. Mai mult decat atat, noul Exynos 7420 are arhitectura de 14 nm, fata de cei 20 nm a lui Snapdragon 810.
Implementarea propriilor nuclee in viitoarele procesoare Exynos va mai dura o perioada destul de indelungata.
Comentariile sunt inchise.