Acasa Telefoane Lenovo ar dori sa cumpere BlackBerry

Lenovo ar dori sa cumpere BlackBerry

by Dragos Schiopu

Gigantul chinez, Lenovo ar dori sa cumpere BlackBerry pentru 11/15 dolari pe actiune. BlackBerry este o companie canadiana, iar aceasta nu este prima intentie pentru Lenovo, dar guvernul canadian nu a dorit sa lase BlackBerry pe mana chinezilor.

lenovo_logo_blue

Povestea vanzarii BlackBerry catre Lenovo a inceput acum un an. Chinezii profita din plin de pe urma companiilor afectate de Android si iOS. BlackBerry avea profit pana in urma cu 3 ani, dar nu a mai putut sa faca fata telefoanelor high end care veneau din partea concurentei. Astfel, gigantul chinez a incercat sa cumpere in urma cu un an compania canadiana, dar s-a lovit de un raspuns clar din partea gunernului.

Noile evenimente arata insa ca Lenovo nu a renuntat la aceasta idee si ar dori sa ofere intre 11 si 15 dolari pentru fiecare actiune detinuta de canadieni. Pretul actiunilor pentru moment este de 7,83 de dolari astfel oferta celor de la Lenovo este cat se poate de buna. Nu oferta in sine este rea, ci securitatea companiei. Guvernul canadian nu a vrut sa lase aceasta companie sa ajunga pe mana Lenovo tocmai din cauza securitatii.

Achizitia BlackBerry de catre Lenovo ar mai aduce o cota mica de piata pentru chinezi, dar acestia sunt intr-o continua crestere alaturi de Huawei pe partea terminalelor mobile.

s-ar putea sa-ti placa