Acasa Tehnologie ZTE Grand Memo

ZTE Grand Memo

by Dragos Schiopu

ZTE Grand Memo este smartphonul gigant ( phablet ) cu un display de 5,7 inci Full HD care vrea sa rivalizeze cu Samsung Galaxy Note 2 ( care are un display de 5.5 inci ) sau cu Huawei Ascend Mate ( care are un display de 6.1 inci ).

zte-grand-memo

ZTE Grand Memo nu se impune prin display-ul Full HD, ci prin procesorul de care dispune. Grand Memo este primul telefon din lume cu un chipset Qualcomm Snapdragon 800 ( realizat in procesul tehnologic de 28nm ) care dispune de CPU-ul quad-core Krait 400 ce poate functiona la o frecventa maxima de 2,3 Ghz. De asemenea noul GPU este Adreno 330, care este cu 50% mai rapid decat Adreno 320 ( conform Qualcomm ). Nu se stie inca frecventa la care va rula procesorul pe Grand Memo, dar un lucru este cert, noul smartphone de la ZTE va fi mult mai puternic decat Galaxy Note 2. Memoria RAM este de 2GB, foarte mare, ceea ce inseamna ca va putea rula foarte multe aplicatii in background. Memoria interna, in schimb, este extrem de mica avand 16 GB. Spun ca este foarte mica pentru ca acest telefon este unul de top si ar fi trebuit sa vina cu cel putin 32GB.

Sistemul de operare utilizat este Android 4.1.2 Jelly Bean si ofera o interfata grafica proprietara ZTE, numita MiFavor.

Trebuie remarcata si tehnologia LTE, dar era imposibil sa lipseasca acest 4G de pe un terminal cu un procesor atat de puternic, iar camera prezinta 13MP. Autonomia telefonului este asigurata de o baterie de 3200 mAh.

MAI MULTE ARTICOLE DE LA MOBILE WORLD CONGRES 2013: #mwc2013

s-ar putea sa-ti placa