Acasa Tehnologie In zilele noastre oricine poate sa devina jurnalist

In zilele noastre oricine poate sa devina jurnalist

by Dragos Schiopu

Blogurile devin din ce in ce mai populare, fiind inclus si eu in blogosfera romaneasca observ ca se deschid frecvent noi bloguri, majoritatea dintre ele dorind sa ajunga pe culmile succesului. La fel putem sa discutam si despre vloguri, tot mai multi vloggeri apar, iar cei mai norocosi chiar au ajuns niste vedete foarte cunoscute pe la noi.

emmys-google-glass-raj-1379937754Totodata, informatia circula aproape instant de la un capat la celalalt al Planetei, iar de aici putem sa ne dam foarte usor seama ca oricine poate sa devina un jurnalist in zilele noastre. Cu siguranta toti stim ca pe Twitter se afla totul cand inca este cald, sau ca pe Facebook putem dezbate mai mult pe baza unui subiect, insa CNN a nascocit ceva care cu siguranta va duce jurnalismul la un nivel superior.

De foarte multe ori se intampla ca imagini surprinse de amatori sa devina virale sau subiecte fierbinti pentru stiri, asa ca CNN a realizat o aplicatie speciala pentru posesorii de Google Glass. Aceasta aplicatia ii va ajuta sa partajeze clipurile surprinse cu Google Glass intr-un mod atractiv, adica va fi aratat unui public cu adevarat larg.

Conform celor de la Playtech, aplicatia se numeste „iReport citizen journalism”, si oricine o poate folosi. Pentru a intra in programul celor de la CNN este necesar doar sa ii anuntati si acestia va vor trimite in schimb cateva notificari, urmand ca mai apoi sa va conectati cu numele si parola direct in aplicatia instalata pe Google Glass.

s-ar putea sa-ti placa